Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: woensdag 30 oktober 2002

Vernieling auto

Dinsdagavond werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een auto. Afgelopen zondagavond/-nacht werd in de Lambertijnenlaan in Bergen op Zoom een personenauto (Suzuki Swift) op zijn kant gegooid zodat deze aan de linkerflank beschadigd raakte. Het schadebedrag is nog onbekend.

Diefstal auto

In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Leemput in Halsteren een personenauto gestolen. Het betreft een witte Opel Stationwagon met het kenteken GB-VB-03. De waarde van de auto is onbekend. Benadeelde is A.de B. uit Halsteren. Vermoedelijk is, alvorens de auto te stelen, een ruit van de auto ingeslagen. De politie heeft de auto als gestolen geregistreerd.

Diefstal hardhouten tuinset

Eveneens afgelopen nacht werd vanuit een tuin aan de Rode Schouw een hardhouten tuinset, bestaande uit een tafel met vier stoelen, gestolen. Men heeft de tuinset over een schutting moeten tillen. De waarde van de tuinset is nog onbekend. De politie heeft aangifte van diefstal opgenomen.

Diefstal uit auto

Een echtpaar uit Bergen op Zoom deed bij de politie aangifte van diefstal van een handtas met inhoud. De diefstal vond plaats in de loop van de maandagmiddag of nacht. De tas stond in hun auto, die voor hun woning op de Agger in Bergen op Zoom geparkeerd stond. Uit de auto werden verder een radio-/CD-speler en een mobiele telefoon ontvreemd. Men verkreeg toegang tot de auto door een raam in het portier te forceren.

Woninginbraak

Op de Lobenpolder in Bergen op Zoom werd dinsdagavond in een woning ingebroken. Een lichtkoepel op het dak is verwijderd. Uit de woning werden sieraden en beeldapparatuur ontvreemd. De politie heeft zowel een buurtonderzoek als een technisch onderzoek ingesteld.

Dinsdagavond werd eveneens ingebroken in een woning aan de Oudland in Bergen op Zoom. Aan de achterzijde van de woning is een schuifpui open gebroken. Vermoedelijk omdat tijdens de inbraak een luid alarm is afgegaan, is het dievengilde onverrichterzake gevlucht.

Diefstal bromfiets

De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een bromfiets. De bromfiets werd in een onbewaakte ogenblik weggenomen van het Sint Josephplein in Bergen op Zoom. Het betreft een bromfiets van het merk peugeot, kleur rood met zilver. De politie heeft de bromfiets als gestolen geregistreerd en laten signaleren.

Bron: Manon Ostendorf