Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

ROOSENDAAL: woensdag 30 oktober 2002

Diefstalletjes uit tuin

Een bewoner van de Singelstraat te St. Willebrord kwam vandaag melding doen van het feit dat over het hele jaar genomen diverse kleine goederen uit zijn achtertuin zijn gestolen. Afgelopen dinsdagnacht verdween een rubberen deurmat en een paar oude pantoffels. In het verleden werden o.a. een borstel, waxinelichtje etc. mee genomen.

Inbraken in auto`s

Afgelopen weekend werd in een tweetal autos van één familie in de Bergakker te Schijf ingebroken. De autos stonden op de oprit. Door het inslaan van een ruit kwam(en) de dader(s) binnen, waarna de audioapparatuur uit de autos werd gestolen.

Verkeerszaken

Woensdagochtend werd op de Sprundelseweg in Rucphen een 16-jarige bromfietser uit Sint Willebrord bekeurd in verband met het niet-volgen van het verplichte fietspad en het voor de derde maal rijden zonder bromfietscertificaat. Zijn brommer wordt aan het politiebureau gestald totdat de jongeman een geldig bromfietscertificaat laat zien. De achterop zittende passagier droeg geen helm en heeft hiervoor eveneens proces-verbaal gekregen.

Inbraak schuur

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een schuur bij een woning aan de Emmastraat te Sint Willebrord. Onbekenden namen diverse gereedschappen mee zoals een afkortmachine, decoupeerzaag etc.

Aantreffen vuurwapen

Bij een zoeking in een horeca-inrichting aan het Emmausplein te St. Willebrord werd dinsdag aan het einde van de middag een revolver met 5 scherpe patronen aangetroffen. De aanleiding tot de zoeking betrof een bedreiging welke door de 48-jarige eigenaar uit St. Willebrord eerder die dag werd uitgesproken. Zowel zijn woning als zijn horeca-inrichting werden doorzocht. De man werd als verdacht van overtreding van de Wet wapens en Munitie aangehouden en in verzekering gesteld. Een nader onderzoek naar de herkomst van het vuurwapen en de bedreiging is door de politie ingesteld.

Bron: Manon Ostendorf