Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 30 oktober 2002

Team Altena:

Schuur in brand
ALMKERK: Op dinsdag 29 oktober 2002, omstreeks 20:30 uur, bleek dat een schuur gelegen aan de Midgraaf , in de brand stond. De brandweer had de brand snel onder controle. Het is tot nu toe nog onbekend hoe de brand is ontstaan en wat de schade is. In de schuur stond een oude ploeg, een kunstmeststrooier, een aardappelenrooier en haardhout opgeslagen.

Bromfietscontrole
SLEEUWIJK: Op dinsdag 29 oktober is er aan het Kerkeinde een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn er 9 personen bekeurd omdat zij op een opgevoerde bromfiets reden.

Overvaller gearresteerd
WIJK EN AALBURG: Op 13 september 2002 omstreeks 04.08 uur probeerde een verdachte een overval te plegen op een ondernemer. Bij aankomst bij het bedrijf wilde de ondernemer met zijn vrachtauto wegrijden. Juist op dat moment kwam er van achter de vrachtauto vandaan een man met een koevoet tevoorschijn. Deze persoon vroeg in de Duitse taal om geld en uitte daarbij bedreigingen. Ook sloeg de belager zijn slachtoffer met de koevoet. De dader heeft enkel malen met breekijzer op het slachtoffer ingeslagen. Gelukkig kon hij enkele afweren met zijn attachékoffer. Desondanks liep het slachtoffer verwondingen op aan beiden handen en gezicht gelaat. Op een gegeven kon het slachtoffer ontsnappen en lichtte vervolgens de politie in. De politie zocht de omgeving af, waarbij politiehonden werden ingezet. Ook verrichtte de politie een buurtonderzoek. Daaruit bleek dat de dader er vermoedelijk in de auto van het slachtoffer vandoor was gegaan. Deze auto is twee dagen later in Heusden teruggevonden. Uit het politieonderzoek viel de verdenking op een ex-werknemer van de ondernemer. Op 23 oktober hield de politie deze ex-werknemer aan. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Het gaat om een 21-jarige man afkomstig uit Wijk en Aalburg.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Politie houdt tasjesrover op heterdaad aan TERHEIJDEN: Op dinsdagavond 29 oktober werd omstreeks 23.25 uur op de Polderstraat in Terheijden een 29 jarige vrouw uit die plaats overvallen en van haar tas beroofd door een man. De dader stak de vrouw daarbij met een mes in de oksel. Zij is voor behandeling, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis. In directe omgeving werd door de politie een 29 jarige man uit Made aangehouden. Hij voldeed aan het signalement van de dader en was bij zijn aanhouding in het bezit van een groot uitklapbaar mes. De man is ingesloten in verzekering gesteld. De politie verdenkt de man tevens van een tasjesroof op dezelfde dag omstreeks 00.40 uur in de Kerkstraat in Made. Daarbij werd een 41-jarige vrouw met geweld van haar handtas beroofd. De vrouw raakte bij de beroving niet gewond, doch moest wel haar tas afgeven. De tas werd later leeg teruggevonden in de Valkenbergsestraat. De verdachte wordt a.s. vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: Op dinsdag 29 oktober werd tussen 14.00 uur en 21.00 uur in Made, Terheijden en Raamsdonksveer een snelheidscontrole gehouden.
MADE: op de Crullaan in Made werden 700 passanten gecontroleerd en werden 15 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km per uur.
TERHEIJDEN: op de Zeggelaan in Terheijden werden 625 passanten gecontroleerd en werden 12 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km per uur. RAAMSDONKSVEER : op de Breetweerlaan in Raamsdonksveer werden 615 passanten gecontroleerd en werden 52 overtredingen vastgesteld. Hoogste snelheid 80 km per uur.

Team Oosterhout:

Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: op dinsdagmiddag 29 oktober tussen 15.30 uur en 15.35 uur heeft een zakkenroller kans gezien om op de Kerkstraat te Oosterhout uit de schoudertas van een 70 jarige vrouw uit Oosterhout een portemonnee met inhoud weg te halen.

Aanrijding met letsel
OOSTERHOUT: Op woensdag 30 oktober, omstreeks 06:00 uur, is er een eenzijdige aanrijding geweest op het kruispunt met de Vijf Eikenweg en de Steenhovensebaan. De bestuurder van de personenauto reed over de Vijf Eikenweg, komende uit de richting van Oosterhout. De bestuurder had vermoedelijk zijn voertuig niet constant onder controle, waardoor hij via de middenberm op de andere weghelft is beland en tegen een lantaarnpaal aan is gereden. De inzittenden van de auto zijn twee inwoners uit Oosterhout waarvan de leeftijd nog onbekend is. Tevens is het tot nu toe nog onbekend wie de bestuurder is geweest. Een van de inzittende is bekneld geraakt in de auto maar heeft zichzelf uiteindelijk uit zijn benarde positie kunnen bevrijden. Hij is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede inzittende is zelf uit de auto gestapt en heeft ten gevolge van de aanrijding lichte verwondingen opgelopen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Bron: Jeroen Steenmeijer