Gemeente Lelystad

Wijkbeheer geeft prioriteit aan vrijmaken van wegen en fietspaden

GEMEENTE DRUK MET OMGEWAAIDE BOMEN

Het servicemeldpunt Wijkbeheer van de gemeente Lelystad kreeg gisteren en vandaag zo'n honderd meldingen binnen over omgewaaide bomen, afgebroken takken en andere stormschade aan het openbaar groen. De storm veroorzaakt nog steeds overlast voor het verkeer. De gemeente is de hele week nog druk met het verhelpen van de ernstigste problemen.

De wijkopzichters geven de komende dagen prioriteit aan het vrijmaken van wegen, fietspaden en stoepen voor het verkeer in Lelystad. Daarom kan het zijn dat bewoners met andere meldingen langer moeten wachten voordat hun klachten worden verholpen.
Het servicemeldpunt van Wijkbeheer neemt allerlei meldingen over onderhoud aan het openbare gebied in ontvangst van inwoners van Lelystad. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kapotte speeltoestellen, niet-werkende straatverlichting en vervuilde speelveldjes, maar ook om stormschade aan het openbaar groen, zoals nu het geval is.

Vijf dagen
De medewerkers van de afdeling Wijkbeheer handelen een melding normaliter binnen vijf dagen af. Tijdens het opruimen van de stormschade zal het verhelpen van meldingen die niet dringend zijn, langer duren.

Inwoners kunnen ondertussen stormschade en andere meldingen blijven doorgeven aan het servicemeldpunt Wijkbeheer, telefoon 279444. Het servicemeldpunt is in dringende gevallen ook buiten kantooruren (24 uur per dag, 7 dagen per week) bereikbaar.