Provincie Zuid-Holland

Persbericht

30-10-2002

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Westvoorne, het waterschap de Brielse Dijkring, het recreatieschap Voorne Putten Rozenburg, de stichting Het Zuid-Hollands Landschap, vereniging Natuurmonumenten en de provincie Zuid-Holland

Sluiting strandpaviljoen
'De Zeemeeuw' in Oostvoorne

Het strandpaviljoen 'De Zeemeeuw' op het autostrand in Oostvoorne wordt gesloten. Dit zijn de eigenaar van het strandpaviljoen, stichting Het Zuid-Hollands Landschap en de provincie Zuid-Holland overeengekomen.

De provincie Zuid-Holland ziet de sluiting van het paviljoen als een belangrijke stap richting sluiting van het Oostvoornse autostrand. De ontstane natuurwaarden kunnen zo beter worden beschermd en ontwikkeld. Het strand blijft overigens gewoon open voor bezoekers. Op de Brielse Gatdam zullen parkeerplaatsen worden gerealiseerd en is er ruimte voor de vestiging van een strandpaviljoen. Al deze maatregelen maken onderdeel uit van een plan voor nieuwe recreatievoorzieningen in dit gebied. Daaronder vallen de herinrichting van de noordoever van het Oostvoornsemeer en de aanleg van twee fietspaden door het duingebied.

Het strandpaviljoen wordt voor het einde van dit jaar gesloten. Samen met het waterschap De Brielse Dijkring en de natuurorganisaties werkt de provincie Zuid-Holland aan een snelle sluiting van het autostrand. Het autostrand wordt definitief gesloten wanneer de vervangende parkeerplaatsen op de Brielse Gatdam zijn gerealiseerd. Gestreefd wordt naar aanleg van de parkeerplaatsen in 2003.