D66

Francine Giskes stelt verlofregelingen veilig

Financien en belastingen

Francine Giskes

30-10-2002 - De verlofregelingen die de afgelopen jaren door staatssecretaris Verstand zijn ingevoerd, blijven in 2003 bestaan. Dit heeft minister Hoogervorst zojuist toegezegd aan D66-Kamerlid Francine Giskes tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen.

Het gaat om de fiscale verlofspaarregeling, de financieringsregeling loopbaanonderbreking en de fiscale faciliëring van betaald ouderschapsverlof. Het kabinet was aanvankelijk van plan de verlofregelingen te schrappen en te vervangen door een zwak uitgewerkt alternatief (de verlofknip) dat een verslechtering ten opzichte van de bestaande regelingen zou betekenen.

Tijdens de Financiële Beschouwingen is ook gebleken dat de hele Kamer het plotseling met terugwerkende kracht eens blijkt te zijn met het D66-voorstel het spaarloon niet af te schaffen. Bij de Algemene Beschouwingen in september kon het D66-plan om het door het kabinet met het oog op het Najaarsoverleg voor lastenverlichting gereserveerde geld te gebruiken voor behoud van het spaarloon, nog niet op een Kamermeerderheid rekenen.