Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 30-10-2002 Persbericht District Den Bosch

POLITIE GEEFT BLOEMETJE AAN GETUIGEN NA INTERVENTIE BIJ ZINLOOS GEWELD, s-Hertogenbosch,

Dinsdagmiddag hebben een 71-jarige Bossche vrouw en twee mannen op de Pelssingel in s-Hertogenbosch kranig opgetreden toen een 15-jarig Bosschenaartje werd mishandeld door een 15-jarige plaatsgenoot. Zij worden donderdag alledrie door de politie als dank voor hun kordate optreden in de bloemetjes gezet.Het slachtoffer had eerder die dag op school woorden gehad met zijn belager.Toen hij later naar huis fietste stopte de schoolgenoot met een bromfiets naast hem en gaf hem een vuistslag in het gezicht. en wilde hem verder te lijf gaan. De kranige oude vrouw gaf de verdachte een tik met haar stok. Inmiddels schoten nog twee mannen te hulp en ging de dader er vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. De identiteit van de dader is bekend, met zijn ouders is inmiddels een afspraak gemaakt dat de jongen zich op het bureau komt melden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR JARENLANG STALKEN EX-VRIENDIN, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is een 59-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Hoge Slagen in s-Hertogenbosch aangehouden voor het jarenlang stalken van zijn ex-vriendin. De 37-jarige vrouw deed onlangs aangifte van het feit dat haar ex-vriend haar sinds het verbreken van de relatie medio 1996 lastig valt. Zij durfde uit angst voor de man niet eerder aangifte te doen. De man wordt ervan verdacht de vrouw hinderlijk te volgen, haar verbaal te bedreigen, haar telefonisch lastig te vallen en incidenteel te mishandelen. Politieteam NW van het District Den Bosch stelde naar aanleiding van de aangifte een onderzoek in. De man is gisterenavond laat in zijn woning aangehouden, hij had zich op het balkon van zijn flat verstopt om zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Hij is ingesloten.

MAN STEELT COMPUTERBENODIGDHEDEN, s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is op de Rietveldenweg in s-Hertogenbosch een 22-jarige man uit Kazachstan aangehouden voor diefstal van computerbenodigdheden. Hij nam een vijftal van de duurste inktcartridges weg uit de winkel, waarna bij de deur het alarm overging. Hij is terplaatse aangehouden. De man is op het bureau over de diefstal gehoord. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, s-Hertogenbosch

Van dinsdag op woensdag is het rijbewijs van een 22-jarige inwoner uit Berkel-Enschot op de Parade in s-Hertogenbosch ingevorderd omdat hij onder in vloed van alcohol achter het stuur zat. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERWARDE VROUW OP VLUCHTSTROOK RIJKSWEG, Drunen

Dinsdagavond troffen surveillerende agenten op de vluchtstrook van de A59 onder Drunen een verwarde vrouw aan. Zij bleek afkomstig uit een psychiatrisch ziekenhuis in Waalwijk. De vrouw is weer op de bestemde plaats afgeleverd.

MAN DOET BEHOEFTE NAAST GLASCONTAINER, s-Hertogenbosch

Woensdagmorgen is een 33-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats bekeurd omdat hij zijn behoefte deed naast een glascontainer op het Herman Moerkerkplein in s-Hertogen-bosch. De man is met een bekeuring op zak verwezen naar een openbaar toilet.

SNELHEIDSCONTROLE, Rosmalen

Dinsdagmiddag is op de Oude Baan in Rosmalen gecontroleerd op de maximum snelheid. Honderdvijftien autos reden sneller dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 103 km/h. De automobilisten kunnen binnenkort de bon thuis verwachten.