Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 30-10-2002 Mediaberichten 30 oktober (laatste berichten)

AMERICA Gewapende overval

AMERICA Bij een gewapende overval op een tankstation aan de Zwarte plakweg is woensdagmiddag een bedrag van enkele honderden euros buitgemaakt. Niemand raakte gewond.

Net na 14.00 uur kwam een onbekende man het tankstation binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij geld. De 39-jarige eigenaar uit America voldeed aan de eis van de overvaller. Behalve zijn 42-jarige echtgenote was er niemand in de zaak aanwezig op het moment van de overval. De verdachte reed na de overval in een lichtblauwe auto weg in de richting van Maasbree.

ROERMOND Aanhouding winkeldief

ROERMOND Dankzij een oplettende winkelmedewerkster kon de politie woensdagmiddag een 26-jarige man uit Veldhoven aanhouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw, een 22-jarige inwoonster uit Leunen, trof de verdachte man slapend aan in een van de wachtruimtes van het NS-station. Hij droeg een jas waarvan de vrouw vermoedde dat het de jas was die woensdagmorgen werd ontvreemd uit de winkel aan de Hamstraat waar de zij werkt.

De gealarmeerde politie heeft de man vervolgens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Op weg naar het politiebureau probeerde de verdachte een aantal pakjes eau de toilette te verstoppen onder de bestuurdersstoel. De man bleek deze pakjes eveneens te hebben gestolen. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog een gestolen draagbare radio bij zich had. De gestolen goederen hadden bij elkaar een waarde van ongeveer 700. De verdachte is in verzekering gesteld. De ontvreemde goederen zijn terugbezorgd bij de gedupeerde winkeliers.

VENLO - Verdachte van geweldpleging meldt zich nog voor uitzending De Gouden Tip

VENLO Een 17-jarige jongen uit Roermond heeft zich één dag voor de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip, gemeld bij de politie. De jongeman wordt verdacht van een geweldpleging in het verkeer op 19 september in Roermond. Hij kreeg het toen aan de stok met een 70-jarige automobilist. De jongeman zou hem hebben bedreigd en schade hebben toegebracht aan zijn auto. Nadat hij in zijn directe omgeving had gehoord dat er in Roermond tv-opnames waren gemaakt, besloot de jongen zichzelf te melden bij de politie. Omdat hij een andere lezing gaf van de gebeurtenis besloten L1, politie en openbaar ministerie het onderwerp toch uit te zenden. Nu echter met een oproep om getuigen. Tijdens de uitzendingen dinsdagavond en woensdag overdag hebben zich twee getuigen gemeld die op korte termijn gehoord worden.

In de overige vier zaken kreeg de politie Limburg-Noord bruikbare informatie. De Valkenburgse skimzaak (het illegaal copiëren van bankpassen en pincodes) leverde informatie op die concreet gaat in de richting van iemand die op de compositietekening zou lijken. De recherche is nu bezig dit uit te zoeken. De getoonde bewakingsbeelden van de man die in Valkenswaard pinde met een in Weert gestolen bankpas, leverde eveneens meerdere reacties van kijkers op, waaronder twee mensen die menen de man te herkennen. Ook dit wordt momenteel uitgezocht door de recherche. Over de winkeldiefstal in Tegelen door een man en een kleine jongen kwamen drie bruikbare tips binnen die in de komende dagen worden nagetrokken. In de vitrinekraak in een winkel in Roggel kwam een tip binnen waarin een concrete naam wordt genoemd. Deze tip zal eveneens in de komende dagen worden nagetrokken. In totaal leverde de uitzending tien bruikbare tips op.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 440 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Ysselsteyn, Weert en Horst 440 bekeuringen uitgeschreven.

YSSELSTEYN - Op de Puttenweg zijn dinsdag 137 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1650 gecontroleerde voertuigen bedroeg 80 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

WEERT - Op de Maaseikerweg zijn dinsdagmiddag 75 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 2375 gecontroleerde voertuigen is niet bekend ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan.

HORST - Op de Venrayseweg zijn dinsdag 189 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3750 gecontroleerde voertuigen bedroeg 83 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Stationsstraat zijn dinsdagmiddag 36 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (22) en te hard rijden (14). Op de Tienrayseweg zijn dinsdagavond drie bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. Bij de controle zijn ook 49 blaastesten uitgevoerd maar daarbij zijn geen overtreders geconstateerd.

LIMBURG-NOORD 102 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Venlo en Blerick 102 bekeuringen uitgeschreven.

VENLO - Op de Sloterbeekstraat zijn dinsdagmiddag 62 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 496 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

BLERICK - Op de Vastenavondkampstraat zijn woensdag 2 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 228 gecontroleerde voertuigen bedroeg 60 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Op de Venrayseweg zijn woensdagmiddag 38 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 287 gecontroleerde voertuigen bedroeg 82 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.