Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-10-2002 2e Persbericht van woensdag 30 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmiddag rond 12.25 uur raakte bij een aanrijding op de Spottersweg een 20-jarige automobilist uit Oirschot gewond. Hij reed daar richting Oirschot. Door de noodzaak van het verkeer geboden remde de 20-jarige automobilist. De achter hem rijdende 81-jarige automo-bilist uit Oirschot kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De 20-jarige automobilist klaagde over een pijnlijke nek en rug. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Getuigen gezocht na verkrachting
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een gewelddadige verkrachting op maandagavond 28 oktober rond 19.45 uur. Een vrouw van 34 uit Eindhoven was op dat tijdstip aan het hardlopen op de Rielsedijk. Ze werd tegengehouden door een man, die haar sloeg en verkrachtte. Meer bijzonderheden zijn daarover niet te geven. De politie is nu op zoek naar een bromfietser die rond die tijd op de Rielsedijk reed, en een aantal meisjes die in de buurt met paarden bezig waren. Zij hebben mogelijk iets gezien. Ook andere getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Mierlo: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 8.10 uur raakte bij een ongeval op de A67 een 39-jarige motorrijder uit Grashoek gewond. De man remde af voor een voor hem rijdende auto. Hij verloor daarbij de controle over zijn motor en kwam ten val. Hij liep verwondingen op aan schouder, knie en handen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmorgen om 11.10 uur is in een winkel op het Kerverijplein een 55-jarige vrouw uit Overpelt aangehouden. Zij nam daar een blouse, waarde 19.95 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De vrouw is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Roodlichtcontrole
Woensdagmorgen is op de kruising Kempenbaan - de Locht een roodlichtcontrole gehouden. 9 fietsers kregen een bekeuring voor het negeren van het roodlicht.

Best: Verdachten diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmorgen rond 11.30 uur zijn in een winkel op de Boterhoek 2 vrouwen, 25 en 27 jaar, uit Son aangehouden. Zij namen daar kleding uit de winkel weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De vrouwen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Zuidoost-Brabant: GAMMA-project Frontoffice genomineerd voor landelijke politie-prijs
Het GAMMA-project van het Frontoffice in Eindhoven is één van de drie genomineerden voor de landelijke en prestigieuze Politie Innovatie Prijs 2002. Op 12 december om 15.00 uur is de prijsuitreiking tijdens een politieconferentie in Ede.

In het Frontoffice wordt samengewerkt door de politie, het Openbaar Ministerie, HALT, het Bureau Schadebemiddeling en de Raad voor de Kinderbescherming. Om de afhandeling van strafzaken tegen jeugdigen sneller en beter te laten verlopen, hebben zij drie jaar geleden het GAMMA-project bedacht. Dat houdt in dat van elke strafzaak een dossier wordt gemaakt dat nog slechts anderhalf A4tje dik is. Tot die tijd telde een dossier vaak 15 velletjes of meer. Met dat nieuwe formulier en de nieuwe werkwijze eromheen wordt een flinke tijdwinst behaald.

Het GAMMA-project moet concurreren met projecten van de politie in Noordoost-Brabant en Zuid-Holland-Zuid. De te winnen prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 12.500 Euro. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken reikt de prijs jaarlijks uit aan het meest vernieuwende en succesvolle politie-project. In totaal waren er dit jaar 33 inzendingen.