Provincie Limburg

500.000,- voor reconstructie Windrakerberg (301)

Positief effect voor verkeersveiligheid en busvervoer

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het verlenen van een financiële bijdrage van 500.000,- voor een verbetering van de provinciale weg N276 in de gemeente Sittard-Geleen. Op de Windrakerberg zullen de werkzaamheden leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid van de inhaalstrook. Ook zal met de aanleg van een busbaan de bereikbaarheid voor diverse busverbindingen verbeterd worden.

De totale kosten van het project bedragen 1.200.000,-. De bijdrage van 500.000,- voor het aanpassen van de provinciale weg N276 (de verbinding tussen Brunssum en Sittard-Geleen) komt uit het budget Ondersteuningsprogramma Regionale Infrastructuur (ORI). Uit de wegensectormiddelen wordt 215.000,- ingezet en 485.000,- tenslotte wordt uit de regeling "De Boer" (betere doorstroming openbaar vervoer) beschikbaar gesteld voor de aanleg van een busbaan.

Verkeersveiligheid
Op de N276 zal op het gedeelte Windrakerberg constructief onderhoud plaatsvinden. Hier zal een beperkte scheiding worden aangebracht tussen het bergop- en bergafgaande autoverkeer. Deze wegscheiding zal naar verwachting de snelheid van het autoverkeer beter beheersbaar maken waarmee de verkeersveiligheid van de inhaalstrook op de Windrakerberg wordt vergroot.

Aanleg busbaan
Voor de buslijnen uit Parkstad richting Sittard wordt een busbaan met een totale lengte van 600 meter aangelegd. Met deze éénrichtings-busbaan wordt de bereikbaarheid van Sittard voor diverse belangrijke busverbingen verbeterd. Hiermee kan de stiptheid van de betreffende buslijnen richting NS-station Sittard toenemen, waardoor de verschillende vormen van openbaar vervoer beter op elkaar kunnen aansluiten.
30-10-2002 16:40