D66-actualiteiten uit Europa


ANP: "Van der Laan wil Kamer in"

30/10/2002

BRUSSEL (ANP) - D66-europarlementariƫr Lousewies van der Laan stelt zich kandidaat bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen en is bereid haar zetel in Straatsburg op te geven. Zij stelt echter wel nadrukkelijk dat ze geen kandidaat-lijsttrekker voor haar partij wil zijn.

Volgens Van der Laan heeft Thom de Graaf als ervaren politicus daar veel betere papieren voor. ,,Als ik zeker zou weten dat ik het beter kan dan Thom, zou ik me kandidaat hebben gesteld voor het lijsttrekkerschap'', aldus Van der Laan woensdag. ,,Ik moet wat dat betreft nog veel leren en me verdiepen.'' Het partijcongres moet nog bepalen welke plaats op de lijst zij krijgt, maar Van der Laan streeft naar een positie in de topvijf.

Van der Laan, oud-woordvoerster van voormalig Europees commissaris voor Buitenlandse Betrekkingen Van den Broek, heeft het goed naar haar zin in Brussel en Straatsburg, maar vindt dat ,,er nu zoveel aan de hand is in Nederland, dat ik daar voor mijn partij aan wil bijdragen''.

,,Er is nu meer dan ooit behoefte aan mensen die nadenken, voor ze wat beloven. De indruk bestaat dat het nu alleen maar gaat om 'gimmicks', zoals het per se een vrouwelijke lijsttrekker moeten hebben. D66 doet daar niet aan mee. Wij gaan voor de inhoud.''


---