Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Start gevelreinigingsproject in Kinkerstraat

Op woensdag 30 oktober 2002 om 15.00 uur zal Werner Toonk, portefeuillehouder Stadsdeelwerken van stadsdeel Oud-West, het startsein geven voor het gevelreinigingsproject in de Kinkerstraat, dat dit najaar wordt uitgevoerd. Hij doet dit door de gevel van Kinkerstraat 51 eigenhandig te reinigen. Eigenaren kunnen hun gevel laten reinigen op kosten van het stadsdeel. Dit project is een vervolg op het pilotproject gevelreiniging dat eerder in de Kinkerstraat is uitgevoerd.

In de Kinkerstraat Oost, tussen de Nassaukade en de Da Costagracht, zijn dertig panden aangewezen die in aanmerking kwamen voor de gevelreiniging. Vijfentwintig eigenaren hebben positief gereageerd op dit voorstel. Dit project is op initiatief van 'Vierkant achter Oud-West' ontstaan. Zij houden zich bezig met de verbetering van de winkelstraten in Oud-West.

Het stadsdeel hanteert een integrale aanpak in de Kinkerstraat Oost. Dit betekent dat diverse maatregelen worden ingezet om deze straat te verbeteren. Zo worden eigenaren gestimuleerd hun pand ook van binnen op te knappen. Particulieren kunnen aanspraak doen op een subsidie om het woongedeelte aan te pakken. En er is een speciale subsidieverordening vastgesteld waarmee ondernemers een beroep kunnen doen op een financiële bijdrage voor het herinrichten en verbouwen van de bedrijfsruimtes. De afdelingen Economische Zaken en Woningverbetering werken hieraan mee. Stadsdeel Oud-West wil met dit project het aangezicht van de straat te verbeteren.