Grootste C1000 van Nederland in Ede geopend

Amersfoort, 30 oktober 2002

Vanmorgen is in Ede aan de Keesomstraat de grootste C1000 supermarkt van Nederland geopend. Deze voormalige Maxis vestiging is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd tot een moderne C1000 supermarkt met een verkoopvloeroppervlakte van 3.085 m2.

Deze zogenaamde C1000 derde generatie supermarkt onderscheidt zich ten opzichte van de reguliere C1000 supermarkt op de volgende punten:

- Om de consument nog meer voordeel te kunnen bieden is met name het kruidenierswarenassortiment uitgebreid met 300 grootverpakkingen en groothandelseenheden. - Naast de Voordeelstraat waar alle weekaanbiedingen staan gepresenteerd is er veel ruimte gecreëerd voor een zogenaamde Palletstraat waar wekelijks eenmalige non-food en food aanbiedingen worden gepresenteerd. - C1000 Ede is de eerste C1000 supermarkt waar officieel erkende geneesmiddelen zoals aspirine, hoestdrankjes en neusdruppels in zelfbediening, onder begeleiding van een gediplomeerde drogisterijmedewerker, worden verkocht. - De brood- en gebakafdeling is vernieuwd en is uitgebreid met een ruim assortiment vers gebak. - In deze C1000 supermarkt is veel aandacht voor gemaksvoeding zoals onder andere blijkt uit een groots opgezette afdeling vers bereide kant-en-klaar maaltijden. - In het servicecentrum worden allerlei diensten aangeboden zoals fotoservice, schoenreparatie en zijn er internetmogelijkheden voor de consument. - De horecagelegenheid genaamd Onder de klok biedt de consument de mogelijkheid om koffie, snacks en broodjes te nuttigen.

De voormalige Maxis vestiging bestond uit ruim 6.000 m2 waarvan 3.085 m2 beschikbaar is gekomen voor C1000. De overblijvende ruimte zal worden verhuurd aan retailers op het gebied van huishoudelijke artikelen, bloemen en planten, electro en kinderopvang.

De Maxis vestiging in Muiden wordt in de loop van 2003 omgebouwd naar C1000. De totale oppervlakte bestaat uit 22.000 m2 waarvan ruim 4.000 m2 wordt ingenomen door C1000. De resterende oppervlakte wordt verhuurd aan retailers op het gebied van food, non-food, horeca en diensten.