STICHTING CENTRUM VAKOPLEIDING

Tien ROC's tekenen koopovereenkomsten met St.Centrum Vakopleiding

Embargo tot 30 oktober 2002

Utrecht, 21 oktober, 2002
Historisch moment op 30 oktober 2002:
10 ROC's tekenen koopovereenkomsten met Stichting Centrum Vakopleiding

In het kader van de voorgenomen overgang van Stichting Centrum Vakopleiding naar de ROC's, zullen de voorzitters van 10 ROC's en Stichting Centrum Vakopleiding hun handtekening zetten onder 10 koopcontracten. Met de ondertekening is de overname van een groot aantal regio's en vestigingen van Centrum Vakopleiding een feit. Hierdoor is de continuïteit gegarandeerd van de dienstverlening aan Gemeenten, Reïntegratiebedrijven en commerciële opdrachtgevers als uitzendorganisaties en bedrijven.
De ondertekening van de koopcontracten sluit een ontwikkeling van ruim 10 jaar af, waarin Centrum Vakopleiding als onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid via Arbeidsvoorziening verzelfstandigde tot Stichting Centrum Vakopleiding en nu op initiatief van voormalig minister Vermeend wordt verkocht aan de ROC's.

Naast praktijkscholing voor werkzoekenden - in het kader van reïntegratie - verricht SCV verschillende andere vormen van (praktijk)scholing. De methode die hiervoor wordt gebruikt is de Hoofdelijk Versnelde Scholing (HVS). Dit is de unieke combinatie van individuele praktijkopdrachten, didactiek, voorzieningen en begeleiding, die arbeidsmarktgericht zijn. Dankzij HVS beschikt de cursist over de beste basis om zijn positie op de arbeidsmarkt te behouden of te verkrijgen. Door de individuele aanpak, met instroom op ieder gewenst moment, is HVS een uniek instrument voor reïntegratie, om- en bijscholing. Daarnaast beschikt SCV over een ruim scala aan diagnostische instrumenten, bijvoorbeeld intake en assessment.

Op korte termijn zullen nog meer koopovereenkomsten tussen ROC's en (delen van) Stichting Centrum Vakopleiding worden getekend. De totale operatie dient te zijn afgerond op 31 december 2002.

De manifestatie vindt plaats op:
30 oktober 2002
locatie:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz (bij Zeist)

aanvang: 14.00 uur

Meer informatie en reserveren:

Stichting Centrum Vakopleiding
Monique Geijtenbeek
Tel.nr: 030 - 248 7949

30 okt 02 08:00