NSGK

Muzikaal kerstavontuur sponsort gehandicapte kind

AMSTERDAM - Naast de traditionele kerstverhalen en -muziek komt dit jaar een unieke cd uit: 'Het Kerstcadeau' van de gezusters Goudounov, pseudoniem voor Patricia Aaslund en Henriëtte Kat. Dit originele sprookje wordt ten gehore gebracht in 26 hoofdstukken, afgewisseld met sfeervolle vocale en instrumentale composities. Het verhaal gaat over de zoektocht van de Kerstman naar het cadeau dat mensen blijvend gelukkig en tevreden zal maken. Het laat kinderen op boeiende wijze nadenken over de invulling van Kerst en over geluk. De cd wordt in eigen beheer uitgebracht. Een groot deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Welk cadeau zou de mensen nu blijvend gelukkig en tevreden maken? Het is altijd al de liefste wens van de Kerstman geweest om zo'n cadeau te vinden. Veel kinderen zijn immers na een paar weken alweer uitgekeken op hun nieuwe speelgoed, en dan is het net alsof het nooit Kerst is geweest. Dit jaar is hij dan ook vastbesloten om niet naar de aarde te komen voordat hij het heeft gevonden. De gevolgen voor het kerstfeest op aarde lijken rampzalig; de kerstetalages blijven leeg. Het wordt spannend... zou zo'n cadeau wel bestaan? Dankzij de vindingrijkheid van het feetje Radja, de trouw van de eland Nikolai, de moed van het Chinese jongetje Li Wu Tse en het geniale plan van de Wind, wordt uiteindelijk toch de wens van de Kerstman vervuld.

In de traditie van Prokofjiev's Peter en de Wolf en Moussorgsky's Schilderijententoonstelling componeerde Kat hedendaagse synthesizermuziek. Met betoverende klanken en liedjes wordt het verhaal muzikaal omlijst en maken de kinderen kennis met een klankwereld die tot hun verbeelding spreekt. De liedjes op deze twee uur durende dubbel-cd worden uitgevoerd door Cynthia van Hattem, de 14-jarige Noël Josemans en een kinderkoor. De tekst van het verhaal staat als apart bestand op de tweede cd.

Deze productie is tot stand gekomen door het enthousiasme van een groot aantal mensen. Zo heeft de School for Audio Engeneering, de SAE, studioruimte beschikbaar gesteld voor de opnames. Er is een speciale website gemaakt, www.hetkerstcadeau.com, waar je het eerste hoofdstuk kunt beluisteren, kennis kunt maken met de medewerkers en waar kinderen briefjes kunnen sturen aan de Kerstman.

Last but not least: Het Kerstcadeau is tevens een cadeau aan het gehandicapte kind. Van elke verkochte cd wordt 2,50 euro gedoneerd aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Deze helpt kinderen en jongeren met een handicap om een volwaardige plaats in onze samenleving te veroveren. Daarom is de site is ook te bereiken via www.nsgk.nl.

De dubbel-cd kan telefonisch worden besteld via 020-6001891 en kost 24,50 euro inclusief verzendkosten. Bestellen kan ook via de website www.hetkerstcadeau.com. Een extra service is hier dat je de cd met een persoonlijk berichtje als cadeau kunt laten versturen. De winkelprijs van de dubbel-cd is 22,50 euro. Verkooppunten worden nog nader bekend gemaakt. Bedrijven kunnen de cd ook met eigen logo bestellen.