Ingezonden persbericht


Plantronics boekt aanzienlijk hogere omzet in tweede kwartaal

SANTA CRUZ, CA 30 oktober 2002 - Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2003 een omzet bereikt van $82,4 miljoen, tegen $75,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De netto winst in het verslagkwartaal kwam uit op $11,5 miljoen, tegen $6,8 miljoen in het tweede kwartaal van het vorige boekjaar. De winst per aandeel in het kwartaal bedroeg $0,24, in het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder $0,14. In de winst per aandeel van $0,24 was verdisconteerd het eenmalige effect van een belastingvoordeel. Zonder dit voordeel zou de winst per aandeel zijn uitgekomen op $0,21, een toename van 50 procent ten opzichte van een jaar eerder, voornamelijk dankzij verbeterde marges op de omzetstijging van 9,4 procent.

Ken Kannappan, President en CEO, zei bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers: "De resultaten zijn in overeenstemming met de verwachting die we hebben uitgesproken op 16 juli, waarbij we uitgingen van een omzet tussen $80 en $84 miljoen, en een winst per aandeel tussen $0,23 en $0,26, inclusief het toen ook al bekende belastingvoordeel. De omzetstijging was afkomstig van mobiele headsets, computer headsets en Walker en Ameriphone producten, terwijl call center en office-producten een geringe daling lieten zien, maar alles in lijn met eerder uitgesproken verwachtingen."

"De ontvangst van de M1000 Bluetooth headset in Europa is bemoedigend. Zowel bij wederverkopers als bij de consument is de belangstelling groot. Testresultaten spreken van uitstekende geluidskwaliteit en gebruiksgemak. In het laatste kwartaal zij we begonnen met de levering van de nieuwe MX100 headset voor mobiele toepassingen met een duidelijk positieve acceptatie in de markt. Beide producten hebben substantieel bijgedragen aan de omzettoename van onze mobiele headsets. Dit kwartaal beginnen we met het leveren van de M1000 en M1500 Bluetooth producten in de Verenigde Staten," aldus Kannappan.

Vooruitzichten
De volgende uitspraken zijn gebaseerd op toekomstverwachtingen en kunnen aanzienlijke afwijkingen vertonen.
'Hoewel wij onzeker zijn over de economische vooruitzichten en de vraag naar onze producten, verwachten we dat de omzet in het derde kwartaal van het boekjaar hoger zal uitkomen dan die in het tweede kwartaal en zal liggen in de orde van $83 tot $87 miljoen. We voorzien dat de grootste, zoal niet de totale bijdrage van deze omzetverhoging afkomstig zal zijn van mobiele producten. De december periode is traditioneel belangrijk voor deze categorie producten, en de ruime beschikbaarheid van onze Bluetooth productlijn zal eveneens bijdragen aan de omzetgroei.'

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en is gevestigd in 19 landen. Er werken in totaal 2300 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

---
Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.

---