Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 oktober 2002
·

Verdachte aangehouden Katwijk
De politie heeft op woensdag 30 oktober omstreeks 02.15 uur een 49-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van inbraken in vrachtauto's. De politie kreeg even voor de aanhouding een melding dat er werd ingebroken in een vrachtauto bij een bedrijventerrein aan de Sandtlaan. Een getuige zag een man weglopen en schakelde direct de politie in. De verdachte werd op de Sandtlaan aangehouden. Uit de vrachtauto werd een geldbedrag meegenomen. De inbreker wist in de vrachtauto te komen door een ruit in te slaan. Bij de verdachte werd naast het geld ook CD's, mobiele telefoons en een paspoort aangetroffen. De goederen zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. De verdachte verklaarde vannacht ook in drie vrachtauto's aan de Katwijkerbroek te hebben ingebroken. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij andere inbraken in vrachtauto's afgelopen periode in onder andere Katwijk, Noordwijk en Rijnsburg.

Aanrijding met gestolen bromfiets Warmond
Een 37-jarige man uit Warmond reed op dinsdag 29 oktober rond 22.05 uur op de Herenweg op een achteruit rijdende auto met aanhangwagen, bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Warmond. Hij liep daarbij nekklachten en borstklachten op en werd overgebracht naar het LUMC. De bromfietser verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De politie nam dan ook een bloedproef van de man af. Verder reed hij zonder helm, zonder verzekering en zonder geldig bromfietscertificaat. De bromfiets waarop hij reed bleek voor de politie in Leiden als gestolen gesignaleerd te staan. De politie onderzoekt de zaak.

Ongeval Rijnsburg
Een 78-jarige vrouw uit Rijnsburg liep op dinsdag 29 oktober rond 12.30 uur op de Brouwerstraat een hoofdwond op toen zij op de fiets links af sloeg en daarbij een achter haar naderende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Rijnsburg, over het hoofd zag. Bij de aanrijding die volgde liep zij haar verwondingen op. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Man valt van paard ` Aarlanderveen
Een 40-jarige man uit Alphen aan den Rijn viel op dinsdag 29 oktober rond 16.50 aan de Achtermiddenweg nabij de molen van de molenviergang van zijn paard. Hij liep daarbij letsel op aan been, ribben en het hoofd. De onfortuinlijke ruiter werd overgebracht naar een ziekenhuis. Vermoedelijk schrok het door hem bereden paard van het claxonneren van passerende auto en wierp hem af.

Ramkraak mislukt Leiden
Onbekende pleegden op woensdag 30 oktober rond 02.50 uur een ramkraak bij een sigarenwinkel aan het Bevrijdingsplein. Met een auto ramde men de pui van de winkel. Deze begaf het niet. De ramkrakers maakten zich daarna met de auto uit de voeten. De politie heeft op dit moment nog geen spoor van de daders. Zij zet haar onderzoek voort.

Verdachte van steekpartij aangehouden Leiden
De politie heeft op maandagmiddag 28 oktober een 34-jarige Leidenaar aangehouden. De Leidenaar wordt ervan verdacht een 27-jarige plaatsgenoot in de rug te hebben gestoken op zondag 27 oktober rond 02.50 uur op de hoek van de Churchilllaan/Boshuizerkade. De Leidenaar werd met een geperforeerde long opgenomen in het LUMC. Het incident ontstond nadat het slachtoffer op de Vijfmeilaan ruzie kreeg met de verdachte. Bij de ruzie werd geslagen en met het mes gestoken. Vervolgens ging de verdachte er vandoor.

Politie houdt verdachte diefstal tas aan Leiden
De politie hield op dinsdag 29 oktober rond 12.35 uur in een universiteitsgebouw aan de Wassenaarseweg een 20-jarige Leidenaar aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in het gebouw een tas te hebben gestolen. Een medewerker van de Universiteit betrapte de man. De Leidenaar ging vervolgens naar een toilet waar hij de tas achter liet. De inmiddels gewaarschuwde politie hield hem vervolgens aan. Na zijn verhoor, kreeg de verdachte van justite een transactie van ¤ 130,00 aangeboden en een dagvaarding om te verschijnen voor de politierechter in het geval hij de dagvaarding niet betaald.

Straatroof Gouda
Een 21-jarige man uit Gouda is op dinsdag 29 oktober rond 18.55 uur op de Veenzoom van zijn mobiele telefoon beroofd door twee op een scooter rijdende jongens. Op het moment dat de Gouwenaar belde reden de twee langs en rukten het mobieltje uit zijn handen. Daarna reden zij weg in de richting van Bloemendaalseweg.

Inbraak in woning Boskoop
In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 oktober werd er ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Om binnen te komen werd het slot van de voordeur via de brievenbus geopend. Uit de woning is een portefeuille, een zonnebril, wat kleingeld, een rijbewijs en zijn enkele strippenkaarten gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Controle rijgedrag bromfietsers/scooters Nieuwerkerk aan den IJssel
De politie in Nieuwerkerk aan den IJssel zal in de maand november extra controleren op het rijgedrag van bestuurders van bromfietsen/scooters. Veelvuldig komen bij de politie klachten binnen dat met name de jeugdige bestuurders van bromfietsen het niet zo nauw nemen met de verkeersregels. Door de combinatie van een te hoge snelheid en het rijden op plaatsen waar dit niet mag, ontstaan er gevaarlijke situaties. Tevens wordt geklaagd over geluidsoverlast.

De controle's zijn gericht op die overtredingen die de veiligheid in het verkeer nadelig beïnvloeden en de overtredingen waarmee overlast wordt veroorzaakt.

Bij de controle's wordt het team van politie Nieuwerkerk aan den IJssel ondersteunt door andere teams uit het district Gouwe Ijssel en door het Regionaal Verkeers Handhavingsteam ondersteuning (RVHT).