Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Excursie naar twee jongerenfoyers in het kader van het Stimuleringsprogramma opvang en integratie Antilliaanse jongeren.

publicaties
recent verschenen:
Naar een sociale koopsecto...
voorstudie voor een experimentenprogramma

agenda >> overzicht > informatie
agenda
Excursie
Excursie Direkshon! naar Woondrecht
Excursie naar twee jongerenfoyers in het kader van het Stimuleringsprogramma opvang en integratie Antilliaanse jongeren. 31-10-2002 Dordrecht

type Excursie
plaats Dordrecht
locatie Stadskantoor Dordrecht
adres Spuiboulevard 300
postcode 3311 GR
telefoonnr. 010-282 50 6
aanvang 12.30 uu
eindtijd 17.00 uu
Woondrecht deelt ervaring

In het kader van het Stimuleringsprogramma opvang en integratie Antilliaanse jongeren, ook genoemd Direkshon! organiseert de SEV op 31 oktober een excursie naar twee jongerenfoyers van woningcorporatie Woondrecht in Dordrecht. De SEV wil de projectindieners en betrokkenen van andere gemeenten en de Antilliaanse gemeenschap de mogelijkheid bieden kennis te nemen van de ervaringen die Woondrecht.

Twee jongerenfoyers

Zon zes jaar geleden opende Woondrecht de Short Stay Facility Tijdelijk wonen voor iedereen . Sindsdien is het ontwikkelen van woonarrangementen voor (Antilliaanse) jongeren een speerpunt gebleven. Woningcorporatie Woondrecht trekt nu twee vervolg foyerprojecten in Dordrecht: Minneartweg, waar reeds jonge Antiliaanse moeders wonen en de Colijnstraat, welke momenteel nog in een voorbereidende fase is. Hoe pakt Woondrecht het voorbereiden, opzetten en uitvoeren van de projecten aan? Wat zijn dos en donts? Wat zijn de concrete resultaten? Hoe verloopt de samenwerking met andere partijen? Wat is de rol van de gemeente en die van de Antilliaanse gemeenschap?

Met het antwoord op deze vragen hoopt de SEV de aanpak en uitvoering van jongerenprojecten in andere gemeente te inspireren. kosten: 0,00