Beers Bedrijfsauto

Twente Milieu kiest voor Scania met Opticruise

---

30/10/2002
Scania Opticruise vanzelfsprekende keuze voor Twente Milieu (klik voor grotere foto) Afvalinzamelaar Twente Milieu heeft onlangs een nieuwe Scania in gebruik genomen. Het voertuig, een Scania van het type P114GB6X2*4NA, is een naloopasser met een zuinige 380 pk/280 kW 11 liter motor. De in de versnellingsbak geïntegreerde Scania Retarder aangevuld met Scania Opticruise, het computergestuurde schakelsysteem, completeren de zeer geavanceerde aandrijflijn. Uiteraard is de auto voorzien van het standaard Beers veiligheidspakket met o.a. een Dobli-spiegel, Scania Alert en achteruitrijsignaal. De opbouw bestaat uit een haakcontainersysteem. De nieuwe Scania is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Borne.

Twente Milieu, een dochter van Essent Milieu, kiest bewust voor de toepassing van Scania Opticruise. Dit systeem omvat meer dan alleen een automatische versnellingsbak en vormt een compleet managementsysteem voor de gehele aandrijflijn. Door de handhaving van het koppelingspedaal, dat alleen nodig is bij het wegrijden en compleet tot stilstand komen, kan de chauffeur uiterst gedoseerd en tot op de millimeter nauwkeurig manoeuvreren. Met name bij het op- en afzetten van containerbakken is deze nauwkeurigheid een belangrijk voordeel. Tijdens het rijden functioneert Opticruise als een automatische versnellingsbak. Met name in het drukke stadsverkeer betekent dit een grotere veiligheid omdat de chauffeur zich volledig op het verkeer kan concentreren. Het grote voordeel is echter dat de chauffeur op elk tijdstip kan overgaan op handmatig schakelen.

Twente Milieu heeft als kerntaak het inzamelen van huishoudelijk afval in de regio Twente. Vijf jaar geleden werd het bedrijf opgericht door de samenvoeging van de reinigingsdiensten van de gemeentes Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal. Thans behoort Twente Milieu tot de grote spelers in de branche met een breed programma aan activiteiten op het gebied van reiniging en afvalverwerking. De keuze voor Scania is met name ingegeven door de goede ervaringen met de overige Scania's in het wagenpark.