Gemeente Hoorn


Intentieovereenkomst voor stationsgebied ondertekend

Persbericht d.d.: 30 oktober 2002

Het afgelopen half jaar is er onder leiding van projectwethouder mr. F. H. Hansen intensief overleg geweest tussen de gemeente Hoorn en N.S. Vastgoed, over de ontwikkelingsmogelijkheden van het stationsgebied. Dit heeft er in geresulteerd dat burgemeester mr. P.M.G.P. Janssens, de heer J.A.M. Bakker, gemeentesecretaris, en de heer ir. M.J. Klaren, directeur Ontwikkeling van NS Vastgoed B.V op woensdag 30 oktober een beleidsintentieovereenkomst hebben ondertekend.

Doel van deze overeenkomst is te komen tot een aansprekend globaal plan voor de inrichting van de stationsomgeving. Partijen wensen het functioneren van het station als knooppunt van (openbaar) vervoer te optimaliseren, de werkgelegenheid te stimuleren en de vastgoedpotenties te benutten. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar het verhogen van levendigheid en van sociale veiligheid in het stationsgebied.

Partijen willen deze doelen bereiken door ontwikkeling van onder andere woningen, detailhandel en kantoren en het opwaarderen van reizigersvoorzieningen. De komende maanden zullen gemeente en NS Vastgoed gezamenlijk met een stedenbouwkundig bureau de plannen verder uitwerken. Het is de bedoeling om begin volgend jaar een tweetal ontwikkelingsvarianten te presenteren.
---
Laatste wijziging deze pagina: 1 november 2002