Ingezonden persbericht


Persbericht

Betreft: 2e voorronde Poetry Slam Rotterdam

Datum: 30 oktober

Tijd: vanaf 21.30

Entree '¬3.00

Locatie B14-De Twijfelaar, Mauritsstraat 173, Rotterdam

(keuken open vanaf 17.00)

Inzender: Stichting Poetry ProMotion

Contactpersoon: jeRoen Naaktgeboren

Personalia Poetryslamrotterdam@hotmail.com

B14-De Twijfelaar

Mauritsstraat 173, Rotterdam

06-29344997

Disciplines: Performance Poetry, Rap, DJ, VJ, Art, Jongerencultuur

Poetry Slam Rotterdam

30 oktober 2002 vindt de tweede voorronde van de Poetry Slam Rotterdam plaats.

In September, na de eerste voorronde, kopte het Rotterdams Dagblad met: â¤oeStand-up poetry van hoog niveau⤝

Rotterdam was tot nu toe de enige stad van betekenis in Nederland die het zonder Poetry Slam moest doen. Stichting "Poetry ProMotion" (voorheen â¤oeeen continue opzet⤝) gaat hier, ondersteund door de Rotterdamse Kunststichting verandering in brengen.

Iedere laatste woensdag van de maand staat in het teken staan van de voorronden voor de Poetry Slam Rotterdam.

Bij deze vorm van Poetry Slam gaat een groep van vijf dichters gedurende 2 ronden van 20 minuten het podium op. Een professionele vakjury o.l.v. de Rotterdamse dichter Rijn Vogelaar observeert de performance van de dichters en de reacties van het publiek gedurende deze ronden, waarna twee dichters in derde ronde zullen strijden om een plaats in de finale op 26 juni 2003, ergens op een A-lokatie in Rotterdam. Stichting PoetryProMotion stelt voor de finale â'¬ 500,- prijzengeld beschikbaar.

Op woensdag 30 Oktober vindt de tweede voorronde plaats op het poëziepodium in B14 De Twijfelaar aan de Mauritsstraat (Rotterdam centrum). Deze avond zulllen Sven Ariaans. Jef Versmissen, Andy Fierens, Pim te Bokkel en Hans Verbruggen het in de slam tegen elkaar opnemen. Nick-J Swarth en Dyane Donck zullen poetry soundscapes verzorgen en DJ Joost zal de avond als DJ aan elkaar draaien.

Na afloop van het programma kan er op het open podium (5 dichters, maximaal 3 minuten per dichter) een plaats in een voorronde worden verdiend. Opgeven hiervoor kan door een fragment van het eigen werk te zenden naar poetryslamrotterdam@hotmail.com .

Indien er nog plaats is kan men zich op de avond zelf ook opgegeven voor het open podium. De selectie van dichters hiervoor wordt gemaakt door de organisatie en aan inzendingen kunnen geen rechten worden ontleend.

De data waarop de voorronden plaats vinden:

2002: 25 september, 30 oktober en 27 november

2003: 29 januari, 26 februari, 26 maart en 28 mei

Finale: 25 juni 2003