Provincie Zuid-Holland

Persbericht

17-10-2002
Gedeputeerde Houtman houdt spreekuur in Hoeksche waard en Drechtsteden

Op woensdag 30 oktober houdt gedeputeerde Houtman spreekuur van 19.00 tot 20.00 uur in Partycentrum Concordia, Dr. Bossersstraat 11 in 's-Gravendeel. De provincie organiseert regiospreekuren op wisselende locaties, om Zuid-Hollandse inwoners de gelegenheid te bieden hun vragen en/ of wensen rechtsstreek voor te leggen aan een bestuurder.

Elke regio in Zuid-Holland heeft een eigen `gebiedsgedeputeerde'. Voor de Hoeksche Waard en de Drechtsteden, die samen met Goeree-Overflakkee de regio Zuid vormen, is dat Rinus Houtman. Hij heeft naast de regio Zuid-Holland Zuid ook het Groene Hart, integraal jeugdbeleid, cultureel erfgoed en de planning en uitvoering van verkeer en vervoer in zijn portefeuille. Belangstellenden kunnen in een persoonlijk gesprek hun ideeën laten weten, opmerkingen maken of vragen stellen over diverse onderwerpen. In verband met de voorbereiding van het spreekuur wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden. Dit kan tot maandag 28 oktober 2002, 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 70 13. Voor meer informatie over de provincie Zuid-Holland: www.pzh.nl.

De provincie in de Hoeksche Waard
In het streekplan Zuid-Holland Zuid staan de hoofdlijnen van de ruimtelijke inrichting van het eiland. De provincie werkt aan de uitvoering van het streekplan via deelname aan projecten in het gebied. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de ontwikkeling en uitvoering van plannen voor natuur gecombineerd met waterberging, extensieve recreatie en ontwikkeling van bedrijfsterreinen. Ook de verkeersveiligheid en de gemeentelijke indeling op het eiland heeft de aandacht.

De provincie in de Drechtsteden
De provincie werkt intensief samen met de acht Drechtstedengemeenten. Deze samenwerking heeft bijvoorbeeld betrekking op de economische ontwikkeling, stedelijke vernieuwing, ruimtelijke ordening, maar ook groenontwikkeling en milieu. In overleg met de Drechtsteden is een werkprogramma vastgesteld voor het komende jaar. De projecten die hierin zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld het verbeteren van het openbaar vervoer in de regio, de herstructurering van oudere woonwijken en het realiseren van de Drechtoeverprojecten. Het eerste oeverproject Westkeethaven in Zwijndrecht wordt nu ontwikkeld en geldt voor de provincie dan ook als een succesvol voorbeeld. De komende jaren zullen er nog vele van dit soort projecten volgen.