Gemeente Zevenaar


1/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 44 (28 oktober t/m 3 november 2002)

HEROVERWEGING UITGAVEN GEMEENTE ZEVENAAR (vervolg)

In het vervolg op de informatieve tekst van twee weken geleden geeft de gemeente Zevenaar nog aanvullende informatie over de door burgemeester en wethouders voorgestelde bezuinigingen. Burgemeester en wethouders hebben het voorstel aan de gemeenteraad van Zevenaar aangeboden. Het is een voorstel, de gemeenteraad beslist uiteindelijk welke bezuinigingen wel of niet worden doorgevoerd.

De gemeenteraad zal eerst naar meningen uit de Zevenaarse samenleving luisteren. Op 6 november wordt daarom een inspraakavond gehouden. Belanghebbenden krijgen deze avond de gelegenheid om de bestuurders van Zevenaar te vertellen wat zij van de voorgestelde bezuinigingen vinden. Deze mensen hebben zich vóór 25 oktober hiervoor aangemeld. In de raadsvergadering van 27 november komen de reacties naar aanleiding van de inspraakavond aan de orde. Vervolgens zal de raad op 18 december stemmen over alle bezuinigingsvoorstellen.

De gemeenteraad heeft in juni van dit jaar aangegeven dat de inkomsten van de onroerende zaakbelasting mogen stijgen tot 2,4 procent (Gelders gemiddelde). Het grootste deel van het te bezuinigen bedrag moet dus bereikt worden door te snijden in de uitgaven van de gemeente Zevenaar. De verandering van subsidiebudgetten voor instellingen wordt echter in een aantal situaties niet al in 2003 voor 100 procent doorgevoerd. Subsidies worden bijvoorbeeld pas na ongeveer een jaar of gefaseerd afgebouwd. Alle bezuinigingen dienen wel uiterlijk 1 januari 2006 te zijn bereikt.

VRAGEN EN ANTWOORDEN BIJ HET RAADSVOORSTEL

Waarom moet er bezuinigd worden?
De gemeente Zevenaar kampt met een begrotingstekort. Het evenwicht tussen inkomsten en uitgaven is niet in evenwicht en moet worden hersteld. Oorzaken van het begrotingstekort zijn onder andere: achterblijvende inkomsten, daling van het inwoneraantal en vergrijzing, investeringslasten (deze werden vroeger uit reserves betaald en vragen nu ruimte in de begroting), het ambitieniveau van de gemeente Zevenaar en stijgende kosten van bestaand beleid.
Het complete raadsvoorstel is na te lezen op www.zevenaar.nl

Wat is "de kaasschaaf-methode"?
De kaasschaaf-methode is een manier van bezuinigen waarbij je alle uitgavenposten met bijvoorbeeld 5 procent verlaagt. Bij deze methode weeg je niet af wat je het belangrijkste vindt. Burgemeester en wethouders van Zevenaar hebben niet voor de kaasschaaf ­methode gekozen. De gemeenteraad gaf in juni al aan dat deze methode niet de voorkeur heeft. De gemeenteraad heeft ook opdracht gegeven om alle uitgaven te bekijken en te bezien of er bezuinigd zou kunnen worden. Dat hebben burgemeester en wethouders gedaan. Het raadsvoorstel bevat daarom voorstellen uit veel werkvelden van de gemeente.

Blijven er nog wel culturele instellingen open?
Ja, burgemeester en wethouders hebben geprobeerd zoveel mogelijk voor Zevenaar te behouden. Ze stellen de gemeenteraad voor om het voorzieningenaanbod (en de daarbij horende uitgaven) te beperken, maar laten bijvoorbeeld het aanbod van de muziekschool, de Volksuniversiteit en het theater in een aangepaste vorm bestaan. Voor de Vrije Akademie zijn door het college drie keuzemogelijkheden aan de raad voorgelegd. Op deze manier behoudt Zevenaar toch nog een cultuuraanbod dat zich kan meten met veel (middelgrote) gemeenten.

Zevenaar is toch een soort centrum van de Liemers? Krijgt Zevenaar dan geen extra geld uit Den Haag?
Ja, net als andere gemeenten krijgt Zevenaar geld uit Den Haag, van het Rijk. Dit geld wordt verdeeld via de "Algemene Uitkering". Iedere gemeente krijgt daarnaast ook geld toegewezen, omdat ook andere mensen dan de eigen inwoners gebruik maken van gemeentelijke voorzieningen. Maar dat bedrag hangt niet af van de voorzieningen die er in werkelijkheid zijn. Per gemeente verschilt dit bedrag. Van deze uitkering kun je echter niet allerlei instellingen subsidiëren die er in Zevenaar extra zijn.




2/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

Komen er veel mensen zonder werk te zitten?
Als bijvoorbeeld bij de muziekschool het zogenaamde "Dierens-model" wordt toegepast, komt er een klein facilitair bureau. In die situatie gaan mensen die nu nog in dienst zijn van de gemeente als een soort zelfstandig ondernemer muziekonderwijs verzorgen. Hiermee laat het gemeentebestuur meer over aan de marktwerking. Het is dus een meer zakelijke aanpak, waarbij het basisaanbod aan muziekonderwijs in beginsel in stand zou kunnen blijven.

Wordt de kwijtschelding voor de gemeentelijke belastingen afgeschaft? Nee, die wordt niet afgeschaft maar er is wel een verandering. De gemeente gaat het principe "de vervuiler betaalt" meer toepassen. Dat is eigenlijk al ingevoerd met de gedifferentieerde tarieven voor afval. Dit wordt ook wel "diftar" genoemd; je betaalt een vast bedrag en een bedrag per keer dat je afval aanbiedt. Voor iedereen kan dus een ander bedrag ofwel gedifferentieerd tarief (diftar) gelden, want het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid aangeboden afval. Het college handhaaft de mogelijkheid van kwijtschelding van het vaste bedrag.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders hebben op 22 oktober 2002 aan de heer W. Bus en mevrouw A. Bus-Stolwijk een revisievergunning Wet milieubeheer afgegeven voor het melkrundveebedrijf, Slenterweg 16. De nieuwe vergunning is aangevraagd in verband met het staken van het houden van vleesstieren. Hierdoor worden de aanwezige melkkoeien ruimer gehuisvest.

Ter inzage
De vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp en wordt op 30 oktober ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met de heer Th. Goes, telefoon (0316) 595 221.

Beroep
Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen de vergunning beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van bedenkingen tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat 2 meldingen als bedoeld in artikel 8.41van de Wet milieubeheer zijn ingekomen.

- een melding op grond van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer van Excelta Personenvervoer BV voor personenvervoer in personenbusjes, gevestigd Dijkweg 29, 6905 BA Zevenaar.
- een melding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie milieubeheer van Antilliaanse broodjeszaak voor de bereiding, verkoop en consumptie van broodjes, gevestigd Weverstraat 9, 6901 AM Zevenaar.

Terinzagelegging
De meldingen worden op 30 oktober 2002 ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw ing. L. van Wersch, doorkiesnummer 595 223, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn zijn de meldingen alleen nog op afspraak in te zien.

BOUWPLAN OOY

De gemeente Zevenaar is volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe woongebied in Ooy. Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter goedkeuring bij de Provincie. Indien 26 november 2002 de bestemmingsplanprocedure goedgekeurd wordt, zullen wij van start gaan met het uitgeven van de kavels.




3/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

Vanaf 23 oktober wordt aan de eerste 50 ingeschrevenen voor een bouwkavel in Ooy een brief verzonden met de vraag of zij nog steeds interesse hebben. Tevens zal in deze brief de procedure van de uitgifte van de kavels worden toegelicht. Deze procedure loopt door totdat alle kavels uitgegeven zijn. Allen die ingeschreven staan voor een nieuwbouwkoopwoning krijgen bericht zodra de bouwbedrijven hun plannen beschikbaar hebben.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie Grondgebied van de gemeente Zevenaar, telefoonnummer: 0316-595 550.

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN

Afvalstoffenheffing ­ diftarregeling
Vanaf 1 juli 2001 wordt in de gemeente Zevenaar met diftar gewerkt. Voor het tweede halfjaar 2001 geldt een bonusregeling. Deze teruggave van afvalstoffenheffing is afhankelijk van het aantal keren dat minder dan de norm (is verschillend voor duobakken, stadsemmers en verzamelcontainers) afval is aangeboden. Vanaf 2002 is de afvalstoffenheffing gesplitst in een jaarlijks vast bedrag per huishouden (zie de gecombineerde aanslag van februari) en een variabel bedrag dat afhangt van het werkelijk aantal ledigingen (halfjaarlijks achteraf op te leggen).
De bonusregeling over 2001 is voor de laagbouwbewoners (nagenoeg) afgerond. Door problemen met de geleverde programmatuur (de leverancier slaagt er nog niet in deze op te lossen) is voor de hoogbouw de bonusregeling voor 2001 nog niet afgedaan. Ook is voor alle huishoudens de variabele aanslag over het eerste halfjaar 2002 (was voorzien in september) nog niet opgelegd. Omdat geen zicht bestaat op het op korte termijn verkrijgen van volledige en betrouwbare gegevens en verder uitstel niet gewenst is, zijn de volgende besluiten genomen:


* fictief aantal ledigingen hoogbouw
Voor de hoogbouwhuishoudens wordt niet meer uitgegaan van het werkelijk aantal ledigingen (de beschikbare gegevens zijn niet volledig), maar van een voor ieder huishouden gelijk aantal. Dit aantal van 35 ledigingen per halfjaar is - met gebruikmaking van de wel beschikbare informatie - gebaseerd op een inschatting en ligt aanmerkelijk lager dan waarmee eerder rekening was gehouden (66 aanbiedingen).

Dit betekent dat alle hoogbouwhuishoudens:

1. die de hele periode (2e halfjaar 2001) op het hoogbouwadres hebben gewoond, over 2001 een bonus van 31 (aanbiedingen) × * 0,57 = * 17,67 krijgen uitgekeerd. Bij vestiging in de loop van de periode geldt een berekening naar evenredigheid;

2. over 2002 (en waarschijnlijk ook daarna) een variabele aanslag zullen ontvangen gebaseerd op het fictief aantal ledigingen van 35 per halfjaar (betekent voor het hele jaar 2002 naast het vast bedrag van * 90,00 een aanvullende aanslag van 70 × * 0,57 = * 39,90). De betreffende huishoudens ontvangen hierover afzonderlijk bericht.


* geen halfjaarlijkse oplegging voor 2002
Vanwege de onzekerheid over het tijdstip van het beschikbaar komen van de lediginggegevens wordt voor
alle huishoudens (dus voor laag- en hoogbouw) afgezien van het afzonderlijk opleggen van de variabele aanslag over het eerste halfjaar 2002. Deze aanslag wordt in maart 2003 in combinatie met de aanslag over
het tweede halfjaar 2002 opgelegd.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen, telefoonnummer 0316- 595300.

Hondenbelasting
In de gemeente Zevenaar wordt hondenbelasting geheven. Belastingplichtig zijn degenen, die een hond in het bezit, ter verzorging of onder toezicht hebben. Het hoofd van een huishouden wordt geacht houder te zijn van de hond of de honden, die door de overige leden van een huishouden worden gehouden.

Aanmelding/controle
Binnenkort wordt weer gestart met een uitgebreide controle op de registratie van de honden, zodat ook uw adres mogelijk wordt bezocht. Er wordt op gewezen dat het niet de bedoeling is dat u op deze controle wacht. Het houden van één of meer honden moet u binnen een maand schriftelijk melden. Voor het doen




4/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

van de aangifte kunt u gebruik maken van het in deze rubriek opgenomen aangifteformulier. Opgemerkt wordt dat indien reeds aangifte van de hond(en) is gedaan (u hebt dan voor 2002 een aanslag gehad), u dit nu niet nog eens hoeft te doen.

Afmelding
Hebt u een hond niet meer, dan bent u verplicht dit binnen 6 weken schriftelijk door te geven. Bij voorkeur door een bewijs mee te sturen waaruit blijkt dat de hond is overleden (bv. verklaring dierenarts) of aan an- deren is overgedaan (bv. verklaring van eigendomsoverdracht). Als u de hond niet tijdig afmeldt, dan geldt als datum van het niet meer houden van de hond zes weken voor de datum van de afmelding.

AANGIFTEBILJET HONDENBELASTING


1. Naam :..............................................................................................

Adres :..............................................................................................

Postcode :..............................................................................................

Woonplaats :..............................................................................................


2. a. Aantal honden, dat op bovengenoemd adres wordt gehouden ......................

b. Sedert wanneer .......................

Deze aangifte is naar waarheid ingevuld op..........................(datum)


---

(handtekening)

In een ongefrankeerde enveloppe zenden aan:
Gemeente Zevenaar, afdeling belastingen, Antwoordnummer 37, 6900 VB ZEVENAAR

INFORMATIE BETUWEROUTE

Op deze plaats vindt u informatie over de aanleg van de Betuweroute in Zevenaar e.o. Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Projectorganisatie Betuweroute, telefoon 0316 ­ 58 24 00.

Laatste grote klus aan viaduct Beekseweg
Het viaduct bij de Beekseweg is bijna klaar voor gebruik. Wat nog resteert is het aanbrengen van de laatste lagen asfalt voor de rijweg en fietspaden en de definitieve aansluiting van de Beekseweg op het viaduct. Op maandag 4 november wordt begonnen met de uitvoering van deze laatste grote klus. Om het werk te kunnen uitvoeren wordt de Beekseweg ter hoogte van de toeritten van het viaduct, afgesloten voor doorgaand verkeer. Die afsluiting duurt in totaal 2 weken. Daarna wordt het viaduct direct in gebruik genomen, dat zal dus zonder tegenvallers uiterlijk vrijdag 15 november het geval zijn. De huidige spoorwegovergang in de Beekseweg wordt dan afgesloten. Fietsers kunnen al gebruik maken van het nieuwe fietspad!

Omleiding verkeer Rijnwaarden richting Arnhem of Duitsland Tijdens de werkzaamheden is er zoals vermeld geen doorgaand verkeer mogelijk via de Beekseweg. Vanaf maandag 4 november gelden voor een periode van uiterlijk twee weken enkele omleidingen die hieronder staan weergegeven. De omleidingen worden ook via borden langs de weg aangegeven.




5/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

Rijnwaarden richting Arnhem
Dit verkeer wordt omgeleid via de volgende route: Aerdtseweg Witter Kruis Babberichseweg Ringbaan-Oost Hengelderweg Tatelaarweg (Didam) A12. De omleiding via Didam is nodig vanwege werkzaamheden van de Gemeente Zevenaar bij de kruising Ringbaan-Oost ­ Doesburgseweg. Deze werkzaamheden hinderen verkeer richting Arnhem. Verkeer in tegengestelde richting ondervindt hiervan nauwelijks hinder en kan de kruising dus wel gebruiken. Daardoor ziet de omleiding voor verkeer uit Arnhem richting Rijnwaarden er ook anders uit.

Arnhem richting Rijnwaarden
Verkeer op de A12 komend uit de richting Arnhem kan het best rijden via: Doesburgseweg Ringbaan- Oost Babberichseweg Witte Kruis Aerdtseweg en verder.

Rijnwaarden richting Duitsland
Verkeer uit de omgeving van Rijnwaarden richting Duitsland wordt omgeleid via Elten.

Duitsland richting Rijnwaarden
Komend uit Duitsland wordt het verkeer richting Rijnwaarden en omgeving omgeleid via: Doesburgseweg Ringbaan-Oost Babberichseweg Witte Kruis Aerdtseweg en verder.

Rondleidingen op en in de spoortunnel Zevenaar
Het afgraven van een bouwkuip, het leegpompen, het vlechten van wapening, storten van vloer, wanden en dak en het trekken van de damwanden tot en met het opvullen en afdekken van de tunnel, nagenoeg al deze stappen in het bouwproces zijn alweer achter de rug. In vergelijking met enkele maanden geleden is er steeds minder te zien. Toch blijkt dat de belangstelling voor een rondleiding op en in de tunnel onvermin- derd groot is. Speciaal voor omwonenden blijven we rondleidingen organiseren. Hiervoor zijn de volgende data gereserveerd:

- donderdagmiddag 7 november

- donderdagmiddag 14 november

- dinsdagmiddag 19 november
U kunt zich voor een van deze rondleidingen opgeven door op donderdag of vrijdag tijdens kantooruren te bellen met Annelies de Vries, op telefoonnummer 0316 ­ 582 452.

NACHTWERKZAAMHEDEN BETUWEROUTE

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een ontheffing op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening hebben verleend aan NS Railinfrabeheer B.V., Projectorganisatie Betuweroute voor het werken buiten normale werktijden. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de overwegen aan de Babberichseweg, de Sleeg, het Kloosterpad en de Beekseweg in de nacht van 14 op 15 december 2002.

Aan de ontheffing hebben burgemeester en wethouders voorschriften verbonden om de geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Tevens is in de ontheffing het voorschrift opgenomen dat de projectorganisatie direct omwonenden voorafgaande aan de werkzaamheden hiervan op de hoogte stelt.

De ontheffing met bijbehorende aanvraag en akoestische rapportage wordt vanaf 31 oktober 2002 voor een ieder ter inzage gelegd bij de balie Grondgebied. Binnen zes weken na verzending van de ontheffing aan de aanvrager kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

FIETSVERLICHTINGSCAMPAGNE IN ZEVENAAR

Onder het motto `fietser, je mag gezien worden' gaat de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne op maandag 4 november van start. Dit jaar heeft de actie een extra feestelijk tintje want het is alweer de vijfde keer dat de campagne wordt gehouden. Het is een actie waarbij de veiligheid en zichtbaarheid van de fietser in het verkeer voorop staan.

Integraal veiligheidsbeleid
De fietsverlichtingscampagne is onderdeel van het Integraal Veiligheidsbeleid. Dit beleid is in maart 1998




6/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

vastgesteld door de gemeenteraad van Zevenaar. Integraal veiligheidsbeleid houdt in dat de gemeente Zevenaar in samenwerking met politie brandweer, maatschappelijke organisaties en burgers zorgt voor verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving. Dit betreft zowel criminaliteit, calamiteiten, overlast en verkeer.
Eén van de onderwerpen die hoge prioriteit heeft is verkeersveiligheid. In de krant zijn regelmatig berichten te lezen over verkeersongevallen met soms dodelijke afloop. Jaarlijks raken 11.000 fietsers in het verkeer gewond en gebeuren er gemiddeld zo'n 250 dodelijke ongelukken met fietsers. Onderzoek wijst uit dat fietsers vaak zelf verantwoordelijk zijn voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Hoewel de ongevallencijfers in Zevenaar een sterk dalende tendens laten zien, blijkt het aandeel fietsers in het totale letselongevallen relatief hoog. Alle reden dus om de actie voort te zetten.

Doelstelling
Het doel van de campagne is om het gebruik van de fietsverlichting te stimuleren en de fietser bewust te maken van algemeen geldende regels in het verkeer. De actie richt zich met name op jeugdige scholieren die dagelijks op de fiets naar school gaan.
Aan de campagne in Zevenaar doen diverse partners mee. Naast de gemeente werken de volgende organisaties mee: Wijkbeheer Zevenaar, 3Vo (voorheen Veilig Verkeer Nederland), Politie district Rivierenland, Liemers College, de Zevenaarse fietsenmakers en alle basisscholen in Zevenaar.

Inhoud van de actie
Vanaf maandag 18 november zal op het Liemers College en alle basisscholen de fietsverlichting van de leerlingen worden gecontroleerd. Leerlingen waarvan de fietsverlichting in orde is of waarvan de verlichting binnen enkele dagen in orde gemaakt wordt, kunnen meedoen aan een verloting. Wijkbeheer Zevenaar en de firma Gazelle b.v. stellen daarbij een fiets beschikbaar. Zowel voorafgaand aan de controle op de scholen als daarna voert de politie gerichte controles uit op de fietsverlichting. Hierbij worden bekeuringen uitgedeeld als de fietsverlichting niet in orde is. Daarnaast wordt de actie via speciale affiches en folders onder de aandacht gebracht van de weggebruikers.

RAADSVERGADERING

De openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar wordt gehouden op 30 OKTOBER 2002 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang 19.30 uur. Agenda:
Vragenuur:

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

3. Lijst van ingekomen stukken

4. Onderwerpen raadsagenda

Onderwerpen:

1. Notulen van de raadsvergadering van 25 september 2002
2. Naamgeving tuibrug

3. A. vaststellen verordening rekenkamerfunctie Zevenaar 2002 B. voorstel tot benoeming leden van de rekenkamer
4. Vervanging computersysteem HP/9000

5. Inhuur capaciteit I&A

6. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. aanschaf module GISVG-inningen
7. Samenwerkingsverband Duiven-Zevenaar inzake uitvoering sociale zekerheid
8. Evaluatie Stichting Multiculturele Belangen Zevenaar
9. Vaststellen Rekening 2001 en begroting 2003 Liemerse Muziekschool
10. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. woonrijp maken bestemmingsplan Hagendel
11. Wijziging straatnamen in de wijk Stegeslag-Noord
12. Beschikbaar stellen aanvullend krediet t.b.v. restauratie Buitenmolen
13. Intentieverklaring Juvenaat e.o.

14. Vervolg notitie rotondes




7/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

STICHTING VRIJWILLIGERSCENTRALE ZEVENAAR

Wel eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Wat doet de vrijwilligerscentrale, c.q. de vacaturebank in dit verband?

- Organisaties, zowel als vrijwilligers, worden kosteloos opgenomen in een bestand;
- Na inschrijving bemiddelt de vacaturebank;

- U kunt desgewenst informatie en advies krijgen;
- T.b.v. de vrijwilligersorganisaties worden advertenties in de media geplaatst (weekbladen, lokale omroepen en internet).

U kunt bij de vacaturebank terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 12.00 uur. Loop eens binnen, of neem telefonisch contact op voor een afspraak; Kijk op internet: www.vrijwilligerscentrale.nl; of stuur een E-mail naar: svcz@hetnet.nl STICHTING VRIJWILLIGERSCENTRALE ZEVENAAR, De Hooge Bongert 1b, 6903 DA Zevenaar; Tel.316­341410. Het kantoor is gevestigd in het gebouw van de Bibliotheek; de ingang is aan de achterzijde.

FIETSKIJKDAG POLITIE DE LIEMERS

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 7 NOVEMBER 2002 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OPRUIMACTIE BLAD

De herfst is begonnen, de blaadjes beginnen weer van de bomen te vallen. Ook het blad van de 'gemeentebomen' komt op straat en op de stoep te liggen. In sommige gevallen zelfs in uw tuin. Veel mensen hebben er geen probleem mee in de omgeving van hun eigen woning dit blad bij elkaar te vegen en mee te geven met de tuinafvalroute. Daarvoor dient echter een telefonische afspraak gemaakt te worden en dat is soms lastig.
Vandaar dat de gemeente besloten heeft eenmalig volgens een vaste route het blad van de gemeentebomen op te halen. Op deze manier wil zij de zelfwerkzaamheid een steuntje in de rug geven. U hoeft dus geen afspraak te maken, alleen maar het blad aan de weg te zetten. Een wagen van de reinigingsdienst zal het dan (gratis) meenemen. Voorwaarde is wel dat het blad in zakken wordt aangeboden en dat het alleen om blad gaat. Dus geen takken. Ten eerste waaien die niet in grote getale van de boom af, maar bovendien hebben ze een ander verwerkingsproces dan blad en kunnen de zakken er van gaan scheuren.

Inzamelroute
De speciale bladinzameling zal plaatshebben op zaterdag. U dient het blad vóór 11.00 uur aan de weg te zetten.
Als uw duobak op woensdag wordt geleegd, wordt in uw wijk zaterdag 2 november bladafval opgehaald; Als uw duobak op vrijdag wordt geleegd, wordt in uw wijk zaterdag 9 november bladafval opgehaald.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Datum Wijk/Plaats Inzamelaar Zaterdag 2 november Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan BS De Carrousel en De Wissel




8/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 43/2002:

- Oud Zevenaarseweg 48, oprichten hooiberg annex veeschuilplaats;
- Babberichseweg 59, oprichten overkapping/schuur voor opslag hooi en voer;
- Wagenerstraat 124, uitbreiden van de woning;
- Spoorwegstraat 15, veranderen van de gevel

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning of bouwtoestemming moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 42/2002:

- Staringstraat 13, bouwen van een schuur;

- Zonegge 15-15, bouwen van een dakkapel;

- Oranjelaan 40, uitbreiden van de woning

Verleende bouwmeldingen week 42/2002:

- Collenkamp 2, plaatsen blokhut;

- Gildestraat 7, plaatsen serre

Verleende bouwvergunningen week 43/2002:

- Stresemannstraat 16, uitbreiden van de woning;
Verleende sloopvergunningen week 43/2002:

- Prof. Aalbersestraat 5, slopen loods F gemeentewerf
Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:

- mw. H.M. Bosman, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 10 t/m 24 november 2002;

- Dorkas Hulp Nederland, vergunning voor het houden van een collecte in diverse supermarkten in Zevenaar op 8 en 9 november 2002;

- OBW-handbal, vergunning voor een huis-aan-huis verkoop van kerstkaarten en bloemen op 7 december 2002;

- Scouting Andreas en Cunera, vergunning voor het huis-aan-huis inzamelen van flessen in de wijk De Horst in Zevenaar in januari 2003;

- de heer B.W. Gasseling, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel Arnhemseweg 71 naar de openbare weg;

- de heer Rafualu, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel Huygenslaan 2 naar de openbare weg;

- Leger des Heils, Korps Doesburg, collectevergunning middels het plaatsen van een kerstpot in het centrum van Zevenaar op 13 en 20 december 2002 van 18.30 tot 20.30 uur en op 14 en 21 december 2002 van 10.00 tot 17.00 uur;

- terrasvergunning voor het jaar 2002 verleend aan: Brasserie 't Plein, Café De Witte, Eetcafé De Huuskamer, Het Scholletje, Restaurant Eetcafé King Shoarma

Kapverordening:

- de heer J.F. Stronkman, vergunning voor het kappen van 1 berk op het perceel Pannerdenseweg 8, met herplantplicht voor 1 boom;

Wegenverkeerswet:
Aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats op de Nieuwe Doelenstraat ten westen van de uitgang van het parkeerterrein Masiusplein;




9/9 Infopagina Gemeente Zevenaar

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.