Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 31-10-2002
1e persbericht van donderdag 31 oktober 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Woensdagmiddag is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 15 op 16 oktober heeft ingebroken in een kantoor aan de Willemstraat. Daar werd een ruit vernield en er werden drie lcd-computerschermen weggenomen. Onderzoek leidde naar de verdachte.

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagavond is vanaf de parkeerplaats van een activiteitencentrum aan de John F. Kennedylaan een personenauto gestolen. Het betrof een groene Renault Clio, kenteken SL-RB-16.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden
In de nacht van woensdag op donderdag is een 43-jarige man uit Den Bosch op de Mathildelaan aangehouden, omdat hij gedronken had en een auto bestuurde. Uit de ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van
1,8 te hebben. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond omstreeks 18.30 uur raakte bij een ongeval op het kruispunt Rivierensingel/ Scheldestraat een 11-jarige jongen uit Helmond gewond. De jongen fietste over de Rivierensingel en sloeg linksaf zonder zijn hand uit te steken. Hij liet hierbij een personenauto, bestuurd door een 20-jarige Helmonder, niet voorgaan. Deze auto reed in dezelfde richting en wilde hem passeren. De jongen kwam op de motorkap terecht en is met een hersenschudding in het Elkerliek ziekenhuis opgenomen.

Helmond: Diefstal uit bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is in een bedrijfspand aan de Europaweg ingebroken. Met een trottoirtegel werd de ruit van de toegangsdeur ingegooid. Er is een kassalade met een onbekende hoeveelheid muntgeld weggenomen.

Deurne: Antieke voorwerpen uit woning gestolen
Tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagmorgen 7.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Suezlaan. De achterdeur werd opengebroken. Er werden kristallen, zilveren en gouden voorwerpen ontvreemd, zoals karaffen, een bonbonnière, sigarendoosje, zakhorloge en een ivoren armband.

Bladel: Verdachten diefstal uit woning aangehouden Op de Egyptischedijk zijn woensdag om 15.35 uur drie mannen van 19, 28 en 30 jaar oud uit Veldhoven aangehouden. Bij de politie was een melding binnengekomen dat er ingebroken was bij een woning aan de Egyptischedijk. Daarbij was een personenauto met drie mannen gezien. Politiemensen die ter plaatse gingen kwamen de auto tegen en lieten de bestuurder stoppen. In de auto werd een horloge gevonden die uit de woning kwam. De drie inzittenden van de auto, de Veldhovenaren, zijn aangehouden en voor verder onderzoek de cel ingegaan. De woning was men binnengegaan door een onafgesloten deur.

Bladel: Bromfietscontrole
Donderdag tussen 7.15 uur en 8.30 uur zijn er aan het Helleneind 15 bromfietsen gecontroleerd. Tegen vier bromfietsers is een proces-verbaal opgemaakt omdat het vermogen van hun bromfiets te hoog was.