Politie Midden- en West Brabant

Inbraak zet politie op het spoor van grote hennepkwekerij

Inbrekers hebben de politie vannacht op het spoor gezet van een grote hennepkwekerij met 2000 planten.

31 oktober 2002

BREDA: In een loods op een industrieterrein aan het Weidehek werden circa 2000 vrijwel volgroeide hennepplanten aangetroffen. Het betrof een zogenaamde flatkwekerij, waarbij op de begane grond in twee van elkaar afgescheiden compartimenten planten gekweekt werden met daarboven nog een verdieping gebouwd met twee ruimten met hennepplanten. De kwekerij is vandaag ontruimd. De waarde van de planten bedraagt circa 100.000 Euro per oogst.

Vannacht omstreeks 00.10 uur kreeg een surveillance auto de opdracht van de politiemeldkamer om te gaan naar een loods aan het Weidehek, een industrie-terrein in de Haagse Beemden, alwaar ingebroken zou worden. Ter plaatse bleek de voordeur van de loods geforceerd te zijn met een steekvoorwerp. Met de diensthond werd het pand doorzocht, maar helaas waren de `vogels al gevlogen`.

Vandaag hebben agenten een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Volgens een getuige ging het om twee blanke inbrekers die beschreven worden als `de Dikke en de Dunne`. De politie sluit niet uit dat beide daders gericht in het pand hebben ingebroken vanwege de hennepplanten, immers hiervan was de helft oogstrijp. Ook waren al hennepplanten klaargezet om mee te nemen. Kennelijk zijn de inbrekers op de vlucht geslagen zonder goederen weg te nemen. Uit het onderzoek ter plaatse bleek dat zij gevlucht waren langs de achterzijde. Daar zijn zij een hek over geklommen. Bij het hek werd een koevoet aangetroffen, die vermoedelijk als steekvoorwerp bij de inbraak gebruikt is. De politie heeft de kwekerij vandaag ontruimd. Naast de planten zijn ook een groot aantal assimilatielampen, groeimiddel en andere zaken in beslag genomen. Een medewerker van het elektriciteitsbedrijf heeft geen onregelmatigheden bij de meter geconstateerd. De loods was door de eigenaar sinds een klein jaar verhuurd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurders die vermoedelijk ook de kwekerij exploiteerden.

Bron: Willem van Hooijdonk