Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31 oktober 2002

Winkeldiefstallen

TILBURG - Gistermorgen rond kwart voor twaalf hebben agenten in een winkel aan het Lieve Vrouweplein een 46-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij werd in de winkel betrapt bij de diefstal van drank en levensmiddelen.

Vanmiddag om vijf over één hebben agenten aan het Wagnerplein een 45-jarige vrouw uit Thorn aangehouden. Zij wordt verdacht van de diefstal van levensmiddelen die zij op slinkse wijze in haar rugzak verborgen had. De waarde van de gestolen goederen bedroeg ruim 43 euro. De vrouw kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Berovingen

Tilburg - Gistermiddag rond kwart voor één werd aan het Paletplein een 43-jarige man uit Tilburg beroofd van 500 euro, die hij kort daarvoor gepind had bij een geldautomaat aan dit plein. De man was van de geldautomaat op weg naar zijn auto en wilde onderweg het gepinde geld in zijn portemonnee doen. Omdat een arm van het slachtoffer in het verband zat had de man zijn portemonnee op de verbonden arm gelegd. Een nog onbekende man op een fiets ziet kans de portemonnee van arm van de Tilburger te grissen. De dader fietst na de beroving hard weg in de richting van de Baden Powelllaan.

TILBURG - Gistermiddag rond halfvijf werd aan de Galgenpad een 16-jarige Goirlese jongen door een nog onbekende man van zijn fiets beroofd. De jongen was met zijn fiets op weg naar Goirle toen een man hem op de Galgenpad in het Engels vroeg hoe laat het was. De jongen laat hierop zijn mobiel zien waarna zijn belager in het Nederlands de mobiele telefoon van de jongen opeist. Als de jongen zijn fiets loslaat en vlucht in de richting van het Willem II - stadion komt zijn belager hem achterna en krijgt het slachtoffer enkele klappen tegen zijn gezicht. Een passant, een nog onbekend gebleven automobilist, ziet dat de jongen trammelant heeft en komt hem te hulp. De dader dreigt de automobilist ook klappen te geven maar als deze laatste hem een duw geeft gaat hij er op de fiets van de Goirlese jongen vandoor. De Goirlese jongen heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de verwondingen die hij aan het gezicht had opgelopen.

TILBURG - Een 21-jarige Tilburger werd vannacht rond vijf voor halfdrie op de hoek van de Beukenstraat en de Pijnboomstraat door drie nog onbekende daders met bivakmutsen op, beroofd van zijn mobiele telefoon, zijn portemonnee met daarin 35 euro en enkele pasjes. De Tilburger liep met zijn fiets aan de hand omdat één van de banden van zijn fiets lek was. Hij werd door het drietal belaagd en één van de drie daders zet de Tilburger een pistool tegen het hoofd. De drie daders verplaatsten zich op twee fietsen en fietsten na de beroving weg in de richting van het Tilburgse centrum.

200 euro boete voor belediging

TILBURG - Gisteravond rond vijf over zes hebben agenten aan de Brucknerlaan een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Die vond het nodig om agenten voor racisten uit te maken. Hij kreeg een geldboete van 200 euro mee naar huis.

45 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG/BERKEL-ENSCHOT/UDENHOUT - Agenten van het politieteam Tilburg Noord hebben gistermiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden op drie verschillende locaties De politie controleerde gistermiddag aan de Rauwbrakenweg in Berkel-Enschot en het Tongerloplein in Udenhout. Gisteravond werd de controle voortgezet aan de Brucknerlaan in Tilburg. Tijdens deze controle werden 28 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 45 processen-verbaal uitgeschreven voor de bij bromfietsen gebruikelijke overtredingen zoals: te groot vermogen, verkeerde kleur plaat, bromfietscertificaat, verzekeringspapieren, geen helm. Er werden drie bromfietsen voor nader onderzoek in beslag genomen.

Vandalen aangehouden

TILBURG - Gisteravond om tien over halfelf hebben agenten aan de Noordhoekring twee mannen aangehouden. De mannen zijn 35 en 49 jaar oud en respectievelijk afkomstig uit Nijkerk en Utrecht. Het duo vond het nodig om de schoonste stad van het land te bevuilen door containers om te gooien. Met een proces-verbaal op zak zijn de mannen weer in vrijheid gesteld.

Fietsendief aangehouden

TILBURG - Vannacht rond halféén hebben agenten, die in burger aan het surveilleren waren, aan de Acaciastraat een 27-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Zij zagen de man met een mountainbike over de schouder, over de Hart van Brabantlaan fietsen. Toen de agenten de man staande hielden had hij een al te fantastisch verhaal over de herkomst van de fiets. Hierop hebben de agenten hem aangehouden als verdacht van diefstal c.q. heling van deze fiets.

Inbrekers aangehouden

TILBURG - Vannacht rond de klok van vier uur hebben agenten aan de Maasstraat twee mannen uit Tilburg aangehouden. De mannen zijn 23 en 26 jaar oud en worden verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Ringbaan Noord waarbij een computerscherm werd weggehaald. Rond tien over halfvier kreeg de politie de inbraakmelding binnen en als zij terplaatse komen weet een getuige een goed signalement van de inbrekers te geven. Aan de hand hiervan kunnen de man rond vier uur aangehouden worden als zij in de Maasstraat worden gesignaleerd. Het duo werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auto en geld weg bij woninginbraak

HILVARENBEEK - Vannacht werd er ingebroken in een woning aan de Pastoor van Bijnenstraat. De inbrekers kwamen de woning binnen door de Bulgaarse methode toe te passen (afbreken van cilinder die gedeeltelijk uitsteekt) Uit de woning werd een enveloppe met ruim 3600 euro gestolen. Ook hebben de inbrekers de autosleutels gevonden van de auto die op de oprit van de woning geparkeerd stond. Met deze sleutels zagen zij ook kans deze auto mee te nemen.

39 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben vanmorgen een verkeerscontrole gehouden aan de Bijsterveldenlaan en de Campenhoefdreef. Bij deze controle vielen 39 bekeuringen. Een weggebruiker kreeg een verbaal omdat hij geen rijbewijs had. Omdat zij geen gordel droegen kregen 34 mensen een bekeuringen. Drie automobilisten hadden de auto niet tijdig APK laten keuren. Een automobilist ging op de bon omdat de hulpkoppeling van zijn aanhangwagen niet in orde was. Aan 18 weggebruikers werd een zogenaamd toonbriefje uitgereikt omdat zij hun autopapieren niet bij zich hadden. Zij worden alsnog in de gelegenheid gesteld de autopapieren te tonen.

Bron: Carel Bouman