NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Prijzen voor vrijwilligersprojecten, gemeenten en bedrijven

December Complimentenmaand
Prijzen voor vrijwilligersprojecten, gemeenten en bedrijven

Ook dit jaar reikt Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) in december drie vrijwilligersprijzen uit, te weten Het Nationale Compliment, het GemeentenCompliment en het OndernemersCompliment. Op 7 december 2002, de internationale vrijwilligersdag, organiseren de drie Complimenten een gezamenlijke uitreiking in Fort Voordorp te Utrecht. Tijdens dit feestelijke evenement worden Het Nationale Compliment en het GemeentenCompliment uitgereikt. Het OndernemersCompliment maakt hier haar genomineerden bekend. Angela Groothuizen, onder meer bekend als tv-presentatrice, vervult in 2002 de rol van Complimenten-ambasadrice.

Het Nationale Compliment
Het thema van Het Nationale Compliment, dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten, is dit jaar 'Kansen in Beweging'. Van de 550 ontvangen inschrijvingen zijn er twintig projecten genomineerd. De drie winnende projecten zullen tijdens de uitreiking een geldbedrag van respectievelijk 12.500 euro, 7.500 euro of 5.000 euro ontvangen. Het Nationale Compliment is een initiatief van NOV en wordt ondersteund door de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt.

Het GemeentenCompliment
Voor het GemeentenCompliment hebben zich 25 gemeenten aangemeld. Deze gemeenten zullen zich op 21 november tijdens een speciale bijeenkomst in het WTC te Rotterdam presenteren aan de jury. De jury zal naar aanleiding van de presentaties haar keuze voor de nominaties bekendmaken. Het GemeentenCompliment is dé prijs voor de gemeente met het beste vrijwilligersbeleid, waarmee het plaatselijke vrijwilligerswerk structureel gestimuleerd wordt. Het GemeentenCompliment wordt georganiseerd in samenwerking met de Commissie Vrijwilligersbeleid en wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Het OndernemersCompliment
Samen met Samenleving & Bedrijf organiseert NOV voor de tweede maal het OndernemersCompliment. Op 12 december 2002 wordt deze prijs tijdens Europese Business Marathon Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen uitgereikt. Dit jaar hebben 14 bedrijven zich ingeschreven voor het OndernemersCompliment, dé erkenning voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk.

//////////////////////////Einde
bericht///////////////////////////////////