Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-11-2002 Persbericht van zondag 3 november 2002

Regio: Alcoholcontrole
De politie heeft zaterdagavond en zondagmorgen maar liefst 38 automobilisten achter het stuur vandaan gehaald die te veel hadden gedronken. Vijf automobilisten raakten zelfs hun rijbewijs kwijt. Zaterdagavond rond 18.00 uur werd in de politieregio Brabant Zuid-Oost gestart met een grote alcoholcontrole. Het betrof een onderdeel van een landelijke alcoholcontrole. Bijna honderd politiemensen van nagenoeg alle politieafdelingen in onze regio deden aan de controle mee. De controle duurde tot zondagmorgen rond 04.00 uur. De politie controleerde op 26 plaatsen in onze regio en nam 3256 blaastesten af. Het hoogste alcoholpromillage dat werd gemeten was 2,00 promille, vier maal het toegestane maximum. Tegen de betreffende automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Brand
Een 29-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Eindhoven hebben zaterdagavond rond 21.00 uur in een woning aan de Garonnelaan brandwonden opgelopen tijdens een gourmetparty. Tijdens het bijvullen van een brandertje ontstond een steekvlam. De vrouw liep brandwonden op aan gezicht en bovenlichaam. De man liep brandwonden op in zijn nek. De twee andere bewoners liepen lichte brandwonden op. Alle vier de personen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De brandweer heeft het brandje geblust.

Eindhoven: Man veroorzaakt overlast bij 112 centrale Zondagmorgen rond 0.40 uur is in zijn woning een 62-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had gedurende de avond met tientallen telefoontjes de centralisten op de 112 meldkamer lastig gevallen. De man die al eerder veroordeeld was wegens dezelfde feiten en daarom in een proeftijd zat, werd aangehouden en ingesloten. Zijn telefoon is in beslaggenomen.

Eindhoven: Man met XTC aangehouden
In een horecazaak aan het Stationsplein is zondag om 2.30 uur een 24-jarige man uit Venlo aangehouden. De man was in het bezit van 100 pillen XTC. De man viel bij het personeel op door zijn gedrag. Hij werd aan de politie overgedragen toen bleek dat hij in het bezit was van XTC. De Venlonaar is ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen woning Zondagmorgen om 5.50 uur is in zijn woning een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was kort daarvoor op de Edenstraat de macht over het stuur van zijn auto kwijtgeraakt en tegen een woning van een appartementencomplex gebotst. Na de aanrijding was de bestuurder veder gereden. Hij had gedronken. Op het politiebureau blies hij 1 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Snorder aangehouden
Zondagmorgen rond 5.15 uur is op het 18 Septemberplein een 32-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij bood met zijn auto illegale taxidiensten aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslaggenomen.

Waalre: Verkeersongeval
Een 69-jarige automobilist en een 66-jarige vrouw( beiden afkomstig uit Peer ) die bij hem in de auto zat zijn zaterdagmiddag rond 13.40 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Lissevenlaan en Parklaan. Een 56-jarige bestuurster van een personenauto die op de Parklaan reed verleende geen voorrang aan de van links komende automobilist uit Peer. De brandweer heeft de Belgische vrouw uit het wrak bevrijd. De bestuurder en de vrouw zijn met nog onbekend letsel naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.

Maarheeze: Inbraak woning
Zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur is ingebroken in een woning aan de Libellestraat in Maarheeze. Met een steen werd de ruit van de achterdeur vernield. Omdat de sleutel binnen op het slot stak kon de inbreker de deur openen. Hij heeft een computer, een videorecorder een Cd-speler en een gouden kettinkje meegenomen.

Someren: Overvallen
Zaterdag rond 17.40 uur is op een parkeerterrein aan de Postelstraat een 24-jarige vrouw uit Asten door twee mannen overvallen en beroofd van haar handtas. De vrouw wilde met haar auto het parkeerterrein verlaten maar twee mannen blokkeerden met een witte Citroen haar weg. Uit de auto sprongen twee overvallers die gemaskerd waren met bivakmutsen. Een van de twee bedreigde het slachtoffer het een vuistvuurwapen en eiste de dagopbrengst van haar winkel. De vrouw werd gedwongen haar portier van de auto te openen en een van de daders greep haar handtas. De twee daders sprongen in de witte Citroen en gingen er met grote snelheid vandoor. In de handtas zaten enkele persoonlijke spullen en een gsm van het slachtoffer.

Zaterdag rond 18.00 uur zijn in een woning aan de Floreffestraat drie onbekende mannen binnengedrongen. Ze bedreigden de 54-jarige bewoner en twee bezoekers ( een man van 41 en een vrouw van 52 jaar oud) die daar in de woning waren met een vuurwapen en messen. De drie werden gedwongen geld en sieraden af te geven. Tijdens de overval werden de twee mannen tegen en op hun hoofd geslagen. Zij liepen daardoor licht hoofdletsel op. De daders maakten enkele honderden euros,een horloge en een gsm buit.

Aarle Rixtel: Verkeersongeval
Een 16-jarige fietser uit Aarle Rixtel heeft zaterdagavond rond 23.00 uur zijn heup en een pols gebroken bij een verkeersongeval op de kruising Klokkengieterstraat en Kanaaldijk. Hij reed op de Albert Pistoriusstraat door rood en werd aangereden door een 46-jarige automobiliste uit Boekel die op de Kanaaldijk reed. Het slachtoffer werd naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Openlijke geweldpleging
Zondagmorgen rond 3.30 uur zijn in de Haagstraat vier mannen( 19-19-22 en 23 jaar oud) uit Valkenswaard aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor bij een woning aan de Eindhovenseweg een ruit met een baksteen te hebben ingegooid. Ook werd er een fiets tegen de ruit gesmeten. Een van vier drong de woning binnen waar een vechtpartij ontstond. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding tot deze geweldpleging was. De vier zijn ingesloten en de politie van Valkenswaard stelt een nader onderzoek in.

Gemert: Man aangehouden na poging inbraak
Zondagmorgen rond 7.30 uur is op een binnenplaats van een horecazaak aan de Virmundtstraat een 38-jarige inwoner van Gemert aangehouden. Buurtbewoners hadden glasgerinkel gehoord en belden de politie. De politie hield de man op de binnenplaats aan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.