Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Breda, 3 november 2002

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD Snelheidscontroles
Vrijdag 1 november 2002 werden in Halsteren en Bergen op Zoom verschillende snelheidscontroles gehouden. Op de Steenbergseweg in Halsteren passeerden 712 voertuigen waarvan 30 in overtreding waren. De maximumsnelheid is 50 km/ u en de hoogste gemeten snelheid was 82 km/u.
Op de Ravelstraat te Bergen op Zoom reden 270 voertuigen aan de controle voorbij waarvan er 30 in overtreding waren. De maximumsnelheid bedraagt ook daar 50 km/u en hoogste gemeten snelheid was 81 km/u.
Tot slot werd het verkeer op de Halsterseweg te Bergen op Zoom ook op snelheid gecontroleerd. Daar passeerden 581 voertuigen waarvan er 50 in overtreding waren. De maximumsnelheid op de Halsterseweg is 50 km/u en de hoogste gemeten snelheid bleek 98 km/u

Alcohol
Op vrijdag 2 november 2002 omstreeks 23:15 uur werd op de Halsterseweg te Halsteren, een man uit Steenbergen aangehouden terwijl deze een personenauto bestuurde onder invloed van alcohol. Na onderzoek werd aan betrokkene een transactie aangeboden van 190 Euro en kreeg deze een rijverbod van 1 uur opgelegd.

BERGEN OP ZOOM ZUID

Illegale man betrapt op winkeldiefstal Op vrijdagmiddag 1 november 2002 werd een 38-jarige man uit Algerije bij een grootwinkelbedrijf aan de Stationsstraat te Bergen op Zoom door de beveiliging betrapt op het wegnemen van een organizer ter waarde van 8,99 euro. Na overdracht aan de politie bleek hij ook illegaal in Nederland te verblijven. Hij kreeg een boete van 100 euro voor de diefstal, die door hem betaald werd. Hierna werd hij overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Twee personen voor winkeldiefstal aangehouden Vrijdagmiddag, 1 november 2002, werden in een winkel aan de Wouwsestraat te Bergen op Zoom, twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal. Een 14-jarige inwoonster uit Huijbergen en een 15-jarige inwoonster uit Hoogerheide werden betrapt op de diefstal van enkele goederen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek aldaar bleek dat zij zich ook schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal in vier andere winkelbedrijven in Bergen op Zoom. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verlaten plaats ongeval
Op zaterdag 2 november 2002 omstreeks 21.10 uur vond er een aanrijding plaats in de Gentiaanstraat te Bergen op Zoom. Een onbekende personenauto reed tegen de achterkant van een stilstaande personenauto aan. In deze auto zat een 17 jarig meisje uit Bergen op Zoom. Zij hield nekklachten over aan de aanrijding. De veroorzaker van de aanrijding heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. Op de plaats van de aanrijding werd een kentekenplaat aangetroffen welke vermoedelijk afkomstig was van het motorvoertuig van de dader. De politie stelt een onderzoek in.

WOENSDRECHT

Aanhouding voor rijden onder invloed Op zaterdag 2 november 2002, omstreeks 01:00 uur werd op de Zes Oktoberlaan te Putte, een 43-jarige vrouw uit Putte aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. Na onderzoek kreeg verdachte een rijverbod opgelegd van 5 uur. Tegen verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

HALDERBERGE
Medicijnen verloren
Op vrijdagavond 1 november 2002 meldde een man dat hij een doosje RITALIN heeft verloren op het fietspad tussen Hoeven en Roosendaal. Op advies van de apotheek meldde hij dit direct bij de politie. Inname van deze medicijnen kan met name voor kinderen gevaar opleveren. De vinder wordt dringend verzocht de medicijnen bij een politiebureau in te leveren.

ROOSENDAAL CENTRUM
Aanrijding met letsel
Op vrijdag rond 18.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een auto. De Brommer kwam uit de richting H.G.Dirckxstraat en reed door het rode licht. Hij reed frontaal op een auto die van rechts uit de Burg. Freijterslaan kwam.De auto werd bestuurd door een 49-jarige man uit Hengstdijk. Deze kwam met de schrik vrij. De bromfietser, een 17-jarige jongen uit Roosendaal, is met bovenbeenfractuur naar het ziekenhuis overgebracht.

Beroving
Vrijdag 1 november 2002 omstreeks 01.30 uur vond een beroving plaats op de Markt bij een pinautomaat. Een 26-jarige man uit Koudekerke had geld gepind en werd ter plaatse benaderd door een vrouw die hem geld vroeg omdat zij met autopech stond. Op het moment dat de man zijn geld en zijn pinpas in zijn portemonnee deed, begon de vrouw handtastelijk te worden en sloeg de man een aantal malen. Plotseling griste de vrouw de portemonnee uit zijn hand en ging er vandoor. Zij rende naar een gereedstaande rode Opel Omega, met daarin een bestuurder, stapte in en reed weg. Het kenteken van de verdachte auto bleek vals te zijn.

Inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag 2 november op zaterdag 3 november 2002 werd er ingebroken in een bedrijf aan de Bredaseweg te Roosendaal. Uit het bedrijf werd een computer ontvreemd. Aan de voorzijde van het bedrijfspand werd een ruit vernield/ingeslagen, waarna men in het pand kon klimmen.

Mishandeling met letsel
Op zaterdag 3 november 2002, omstreeks 0.20 uur vond er op de Bloemenmarkt te Roosendaal een mishandeling plaats. Een 17-jarig meisje uit Roosendaal kreeg tijdens deze ruzie een glas in haar gezicht geduwd, waardoor zij diverse snijwonden in het gezicht opliep. Zij werd voor behandeling van deze snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Aanhouding voor rijden onder invloed Op zaterdag, 2 november 2002, omstreeks 02:20 uur, werd in de Bergsestraat, te Wouw, een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden terwijl hij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. Na onderzoek kreeg verdachte een rijverbod van 3 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.