Politie Hollands Midden
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 november 2002


Resultaat grote Europese verkeerscontrole Regio
Tussen zaterdag 2 november 22.30 uur en zondag 3 november 03.30 uur vond in de regio een grote Europese verkeerscontrole plaats. Op zeventien lokaties in de regio werd het verkeer gecontroleerd. Er werden 3714 alcoholbaastesten uitgevoerd. Dit resulteerde in 43 aanhoudingen van autombobilisten die te diep in het glaasje hadden gekeken. Na de ademanalyse werd aan 38 daarvan een proces-verbaal uitgereikt. Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De hoogte uitslag was 690 ug/l. Verder werden nog 30 bekeuringen uitgedeeld voor ondeugdelijke verlichting, 1 keer voor een gladde band, 2 keer voor een lekke uitlaat en grijs kenteken, 1 taxivervoerder zonder vergunning, twee auto's die zonder BPM waren ingevoerd en één automobilist moest nog een boete aan justitie betalen. Aan deze grootscheepse controle deden naast 93 agenten ook andere rijksdiensten als Douane en Koninklijke Marechaussee mee.

Politie houdt zes verdachten geweldadige diefstal aan Noordwijk
De politie arresteerde op zondagavond 3 november tussen 19.30 en 20.30 uur op de Rudolph Tappenbeckweg en omgeving zes mannen met een Poolse Nationaliteit. Naar een zevende wordt nog gezocht. De mannen, allemaal twintigers, drongen tot twee keer toe een appartement aan de Rudolph Tappenbeckweg binnen. In het appartement verbleven Poolse landgenoten. De indringers bedreigden de aanwezigen en maakten duidelijk op zoek te zijn naar een landgenoot. Deze was echter niet aanwezig. Zij namen vervolgens een televisie en stereo-apparatuur mee. Eén van de bewoners wist, nadat de mannen voor een 1e keer waren binnengedrongen en weer waren weggegaan, in een naburig Hotel de politie te waarschuwen. Deze zette onmiddelijk de omgeving van het appartement af en wist daarmee te voorkomen dat de zeven konden wegkomen. Vier van hen werden in een auto voor het appartement aangehouden. Na een zoekaktie in de omgeving konden nog twee verdachten worden aangehouden. Bij de zoekaktie werd een politiehelikopter en werden politiehonden ingezet. Alle verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt het motief voor dit incident.

Aanhouding Noordwijkerhout
De politie heeft op vrijdag 1 november even na 15.30 uur een 21-jarige Noordwijkerhouter aangehouden. De politie kreeg even voor de aanhouding de melding dat er een ruzie zou plaatsvinden aan de Groenewege. In de omgeving en in de richting van het centrum trof de politie een tiental kratten en vuilnisbakken over de weg die door de Noordwijkerhouter zouden zijn omgegooid in vermoedelijk een kwade bui. Nadat een vrouw hierover iets tegen de man zei keerde de man zijn woede richting de vrouw. De vrouw ging hierop haar woning binnen maar hoorde vervolgens de man herhaaldelijk aan haar deur bellen. De vrouw schakelde de politie in. Een agent van de bikersunit van de Duin- en Bollenstreek heeft na een korte zoekslag de Noordwijkerhouter aangehouden op het Erfvoort. Bij de aanhouding pleegde de man hevig verzet. De man trapte hierbij een andere agent tegen een arm. Tevens bedreigde de Noordwijkerhouter de agent en beledigde ook de ander agenten. De agent heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekeringgesteld.

Politie houdt man aan na aanrijding onder invloed Katwijk
De politie heeft vrijdag 2 november een 39-jarige Schiedammer aangehouden na een aanrijding op de Krom rond 22.05 uur. De man is waarschijnlijk in de bocht van de Biltlaan de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hierna reed hij over het fietspad tegen een paal aan en kwam tegen een boom tot stilstand. Na de aanrijding, waarbij de man een hoofdwond opliep, merkte de politie een alcohollucht bij de Schiedammer op. Na de aanhouding is hij met de ambulance naar het LUMC gebracht waar hij behandeld is voor zijn hoofdwond. Zijn ademalcoholgehalte kwam uit op 625 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt man aan na aanrijding onder invloed Katwijk
De politie heeft zaterdag 3 november een 48-jarige Katwijker aangehouden na een kop-staartaanrijding rond 11.50 uur op de afslag Katwijk 't Heen van de Provincialeweg 206. De Katwijker bestuurde hierbij de achterste auto. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit 1100 ug/l. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Verdachten van inbraak aangehouden Leiden
De politie heeft op vrijdag 1 november omstreeks 05.20 uur drie verdachten uit Leiden aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politie kreeg kort voor de aanhouding de melding van een oplettende buurtbewoner dat er vermoedelijk een woninginbraak had plaatsgevonden aan de Raamsteeg. Men zag personen zich verdacht ophouden en goederen inladen in een auto. De verdachten van 22 (2) en 26 jaar werden ter plaatse aangehouden. De verdachten hebben vermoedelijk een steiger die tegen de gevel van de woning stond naar beklommen. Vervolgens zijn ze de woning binnengekomen via een op een kier staand raam. Uit de woning werden schilderijen, een stereo installantie, een kandelaar, een klok en een fotocamera weggenomen. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.

Hond bijt blinde vrouw Leiden
Een 21-jarige Leidse vrouw heeft zondag melding gedaan van een incident waarbij zij werd gebeten door een hond. De vrouw liep op woensdag 30 oktober omstreeks 17.45 uur met haar blindengeleidehond op de stoep in de Zwartemeerlaan toen zij in een knie werd gebeten door vermoedelijk een grote hond met de naam Tom of Tommie. De eigenaar riep de hond waarna de twee doorliepen. De vrouw is van de schrik doorgelopen maar moest later naar het ziekenhuis voor hechtingen van een diepe bijtwond. De politie is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844.

Onenigheid in café Leiden
In een café in de Leidse binnenstad is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 november rond 03.40 uur onenigheid geweest tussen meerdere personen. Een 29-jarige vrouw uit Amstelveen kreeg hierbij een glas tegen haar nek aangegooid. Zij hield hier een kleine verwonding aan over. De politie heeft in eerste instantie een 21-jarige Leidse aangehouden. Zij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Man rijdt vanaf parkeervak tegen boom aan Leiden
Een 86-jarige Leidenaar is zaterdag 3 november rond 16.15 uur tegen een boom aangereden op de Muiderkring. Door onbekende oorzaak is hij vanuit parkeerstand weggeschoten door een perkje over de stoep de straat op. Vervolgens kwam hij tot stilstand tegen een boom. De man klaagde over een hoofdpijn en pijn in zijn hand waarna hij naar het LUMC is gebracht.

Automobilist onder invloed en vrouw schoppen politie Leiden
De politie heeft zaterdag 3 november een 53-jarige Leidenaar en zijn 52-jarige vrouw aangehouden. De politie zag het echtpaar rond 20.50 uur rijden over de Kooilaan waarbij tot twee keer toe de linkerrijbaan voor tegemoetkomend verkeer werd bereden. Verder slingerde de auto ook. Op de Waardstraat heeft de politie de auto laten stoppen. De Leidenaar wilde niet meewerken aan de ademtest. Bij de aanhouding probeerde hij zich te verzetten, gaf twee agenten een schop en beledigde een agent. Vervolgens stapte zijn vrouw de auto uit en gaf ook een schop. Hierop zijn beiden aangehouden. De ademanalyse van de Leidenaar kwam uit op 895 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd.

Te veel gedronken Aarlanderveen
Een 36-jarige man uit Almere reed zaterdag 2 november rond 1.13 uur slingerend over de Oostkanaalweg. Hij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 420 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Politie scheidt ruziënde partijen op voetbalterrein Haastrecht
De politie heeft zaterdagmiddag 3 november ruziënde partijen op het voetbalterrein aan de Provincialeweg West uit elkaar gehaald. De onenigheid zou zijn ontstaan naar aanleiding van een wedstrijd tussen een plaatselijke voetbalclub en een bezoekende club. Hierbij zouden zowel spelers als toeschouwers betrokken zijn geweest. Nadat de politie met behulp van enkele mensen de partijen van elkaar gescheiden had, is de bezoekende club naar huis gekeerd. Een man uit Haastrecht zou met een hoofdwond naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de gang van zaken.

Politie houdt verdachte van woninginbraak aan Boskoop
De politie hield op vrijdag 1 november rond 06.40 uur aan De Zijde een 40-jarige Rotterdammer aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor gepoogd te hebben in te breken in een woning aan de Ridderbuurt. Een getuige zette de politie op het spoor van de verdachte. De verdachte zegt ook verantwoordelijk te zijn voor een ook die nacht gepleegde inbraak in een woning aan de Berkenweg. Bij die inbraak werden een laptop en een mobiele telefoon gestolen. Ook zegt hij verantwoordelijk te zijn voor twee inbraken in woningen aan de Burgemeester Colijnstraat en de Julianastraat. Deze inbraken werden gepleegd in de nacht van 24 op 25 oktober. Hierbij werden ondermeer geld en sieraden gestolen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie treft bij controle vuurwapen aan Boskoop
Bij een controle door de politie in een opslagruimte aan de Dorpsstraat werd op vrijdagochtend 1 november een grendel geweer aangetroffen. Bij verder doorzoeken trof de politie in de auto van de 34-jarige eigenaar uit Waddinxveen ook nog een ploertendoder en een busje traangas aan. De politie nam de goederen in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de Waddinxvener.