Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Kijkdag verloren en gevonden voorwerpen Lowlands BIDDINGHUIZEN/DRONTEN De politie Dronten houdt zaterdag 9 november een kijkdag voor alle verloren en gevonden voorwerpen afkomstig van het afgelopen Lowlands-festival. De kijkdag is van 10 uur tot 14 uur op het politiebureau Dronten aan het Gangbord 62. Bezoekers die iets kwijt geraakt zijn tijdens dit festival eind augustus, zoals gsm`s en tassen, kunnen zich op deze dag bij de politie melden. Let op: heeft u aangifte gedaan van diefstal, neem dan uw aangifte mee. Als u iets verloren heeft, dan moet u dit wel vooraf bij de politie gemeld hebben en dient u zich tijdens de kijkdag aan het bureau te identificeren met een geldig identificatiebewijs.

Aanhouding voor diefstal
LELYSTAD Zondagavond hield de politie een 21-jarige Lelystedeling op de Wormer aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. Ee politie-agent hoorde in zijn vrije tijd in de buurt van de Wormer een klap en zag iemand wegrennen met een bromfiets. De agent zette de achtervolging in en wist de man te overmeesteren. De verdachte is overgedragen aan agenten in dienst en de 21-jarige is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader verhoor ingesloten. De bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Aanhouding voor dronkenschap
ALMERE Zondagavond hield de politie een 18-jarige man uit Almere aan voor openbaar dronkenschap. Na een melding dat de man niet wilde betalen voor de bus en een chauffeur lastig viel, ging de politie ter plaatse. De agenten zagen de man die voldeed aan het signalement, bij de Seizoenenbuurt (Kalenderweg) lopen. Bij het aanspreken van deze persoon, gedroeg hij zich recalcitrant en hij is aangehouden voor openbaar dronkenschap. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten.

Aangehouden met inbrekersgereedschap
ALMERE Oplettende bewoners van de Ravelplantsoen hielden zondagavond een 30-jarige man uit Almere aan. Een van de bewoners zag de man met een stuk inbrekersgereedschap uit de tuin lopen. Met de hulp van een buur hield hij de verdachte aan en droeg deze over aan de politie. De verdachte is op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt deze zaak en zal de verdachte die in verzekering gesteld is, nader horen.

LELYSTAD Op de Agorabaan hield de politie zondagnacht een 18-jarige man uit Lelystad aan, omdat deze inbrekersgereedschap en een mes bij zich had. De voorwerpen zijn in beslag genomen en de verdachte is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overige aanhoudingen
ALMERE De politie heeft zondagavond een 13-jarige jongen uit Almere op het Spoorbaanpad aangehouden. Eerder op de avond meldde een 29-jarige vrouw uit Almere dat zij op het Spoorbaanpad van haar bankpassen beroofd was. De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in. De 13-jarige die voldeed aan het eerste signalement en in de omgeving aangetroffen werd, is aangehouden. Na verhoor is de jongen weer heengezonden. De zaak is nog in onderzoek.

Auto-inbraken
ZEEWOLDE De politie vermoedt dat afgelopen weekeind in een aantal auto`s op een parkeerplaats op de Wielseweg ingebroken is. Zij heeft inmiddels drie aangiftes opgenomen. Onder andere autoradio`s en cd`s zijn ontvreemd. De politie heeft deze inbraken in onderzoek.

Verkeerscontrole Urkerweg
URK Agenten deelden zondagavond een aantal boetes uit aan automobilisten die zich niet aan de geslotenverklaring op de Urkerweg hielden. De weg is namelijk wegens wegwerkzaamheden voor iedereen behalve bestemmingsverkeer gesloten. Bij controle bleken er veel automobilisten geen geldige reden te hebben om er toch te rijden.

Onwelwording
LUTTELGEEST Na een melding dat iemand op de Oosterringweg lag, ging de politie ter plaatse en trof daar een 59-jarige man uit Luttelgeest aan. Vermoedelijk is de man onwel geworden. Hij is voor zijn medicijnen naar huis gebracht.