Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 4 november 2002.

Jongen met ploertendoder en mes op stap

TILBURG - Gistermiddag rond tien voor drie hebben agenten aan de Bodehof een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde na de melding bij de politie dat er in de Tuinstraat een opstootje dreigde waarbij messen in het spel waren. Als de agenten in de Bodehof een groepje jongens aantreffen, blijkt één van hen in het bezit te zijn van een ploertendoder en een mes. Hierop is de Tilburgse jongen aangehouden voor verboden wapenbezit. De ploertendoder en het mes zijn door de agenten in beslag genomen. Met een dagvaarding werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Oisterwijkers aangehouden

met verdovende middelen

OISTERWIJK - Gistermiddag rond de klok van vier uur hebben agenten van het politieteam Oisterwijk aan de Burgemeester Verwielstraat en de De Balbian Vesterlaan twee inwoners van Oisterwijk aangehouden. De beide mannen zijn 24 en 44 jaar oud. De 24-jarige Oisterwijker werd aangehouden omdat hij bij controle in het bezit was van gripjes met cocaine en XTC-tabletten. De 44-jarige Oisterwijker wordt ervan verdacht dat hij de verdovende middelen heeft geleverd (dealen). De 44-jarige verdachte werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburgse van telefoon beroofd

TILBURG - Gisteravond rond halfzeven werd aan de Troelstrastraat een 22-jarige vrouw uit Tilburg van haar mobiele telefoon beroofd. De vrouw fietste via de Alleenhouderstraat in de richting van Station West toen ze door een nog onbekende jongen bij de arm werd gepakt en de mobiele telefoon van de vrouw opeiste. Hierbij dreigde de dader te schieten als de vrouw haar telefoon niet af zou geven en om zijn woorden kracht bij te zetten greep hij in zijn binnenzak. Hierop heeft de vrouw haar mobieltje aan de dader gegeven.

Man aangehouden die vrouwen

seksueel intimideert

TILBURG - Gisteravond rond de klok van halfacht hebben agenten in het Centraal Station van de Nederlandse Spoorwegen aan de Spoorlaan een 22-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in de trein van Den Bosch naar Tilburg een 21-jarige Tilburgse vrouw seksueel intimideerde en schennis tegenover deze vrouw pleegde.

Zolderbrand

MOERGESTEL - Gisteravond rond halftien rukte de brandweer uit voor een brand op de zolder van een woning aan de Looijakker. Bij onderzoek bleek dat er brand was uitgebroken in een wasdroger. De brandweer bluste de zaak.

Met drank achter het stuur

TILBURG - Gisteravond rond vijf voor halftwaalf hebben surveillerende agenten aan het Wilhelminapark een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten zagen de man rond kwart over elf over de Veldhovenring in de richting van het Wilhelminapark rijden, waarbij het de agenten opviel dat de man beide weghelften nodig had om vooruit te komen. Van de man werd een bloedproef afgenomen. Verder werd hem een rijverbod van 24 uren opgelegd. Ook hebben de agenten het rijbewijs van de man ingevorderd.

Tilburger met drank op

veroorzaakt aanrijding

TILBURG - Vannacht rond kwart voor twaalf veroorzaakte op de Ringbaan Oost een 48-jarige Tilburger een aanrijding. Hij reed achterop de auto van een 25-jarige Tilburgse vrouw die voor een verkeerslicht stond te wachten. Agenten constateren drankgebruik bij de Tilburger. Aan het bureau blaast de man een alcoholpromillage van 1.50. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Verder kreeg de Tilburger een dagvaarding en een rijverbod van zeven uren mee naar huis.

Bron: Carel Bouman