Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Babberich, alcoholcontrole
Publicatiedatum: 04-11-2002

Tweehonderzevenentwintig blaastesten werden zondagmiddag en -avond uitgevoerd bij een alcoholcontrole door de politie op de Beekseweg in Babberich. Tussen half vijf en half negen vatte het verkeershandhavingsteam van de politie post op de Beekseweg nabij het Babborgaplein. In drie gevallen zag de politie zich genoodzaakt rijbewijzen in te vorderen van bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken. Een 43-jarige man uit Westervoort behaalde een resultaat van 580 ug/l. Een 45-jarige Didammer blies 865 ug/l en een 30-jarige Duitser 665 ug/l. Zij raakten allen het rijbewijs kwijt en werden met een rijverbod heengezonden. Verder vielen er nog een viertal bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs E (aanhanger), een overbelading van 100 %, het ontbreken van de losbreekreminrichting en het rijden zonder helm. De laatst genoemde bekeuringen vielen onder bezoekers en deelnemers van de `Maiscross' in Pannerden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, opleggers met audioapparatuur gestolen
Publicatiedatum: 04-11-2002

Vanaf een bedrijventerrein aan de Impact in Duiven werden afgelopen weekeinde twee opleggers, geladen met audio-apparatuur, gestolen. De opleggers werden zondagavond teruggevonden op een parkeerplaats aan de Arnhemseweg in Beek (Bergh). Onbekenden hadden in de nacht van zaterdag op zondag kans gezien het hekwerk van het bedrijventerrein open te breken, waarna de geparkeerde opleggers werden meegenomen. De opleggers waren geladen met audio- en computerapparatuur ter waarde van ongeveer 1 miljoen euro. Bij de teruggevonden opleggers, die inmiddels leeg bleken te zijn, werden ook twee eerder gestolen trekkers aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, blauwe lampen kwijt
Publicatiedatum: 04-11-2002

Een 18-jarige inwoner van Haalderen kon zondagavond zijn blauwe lichten inleveren bij de politie na controle op de Gochsestraat in Huissen. Surveillerende agenten zagen de man rijden terwijl hij blauwe lichten voerde op de ruitensproeiers van zijn auto. Het voeren van dergelijke verwarrende verlichting is verboden. De man werd in de gelegenheid gesteld ze zelf van zijn auto te halen en deed vrijwillig afstand van de lichten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei, verlichtingscontroles
Publicatiedatum: 04-11-2002

Fietsers kunnen de komende maanden weer rekenen op regelmatige controles van de politie. Met name de schoolgaande jeugd zal in de `donkere uren' politiecontrole kunnen verwachten. Vanaf vandaag besteed de politie in het district West-Veluwe Vallei gedurende de ochtendspits en 's avonds extra aandacht aan deugdelijke fietsverlichting onder de schoolgaande jeugd en woon- werkverkeer. De controles vinden ook in de weekeinden plaats onder het uitgaansvolk en duurt voort tot medio februari 2003. De politie vraagt vooral ouders van schoolgaande jeugd erop toe te zien dat hun kroost veilig op weg gaat met deugdelijke fietsverlichting. Het voeren van verlichting is verplicht tussen zonsondergang en zonsopgang en levert een aanzienlijke bijdrage in de verkeersveiligheid voor fietsers. Het district West-Veluwe Vallei omvat onder andere de gemeente Nijkerk, Barneveld, Ede en Wageningen, maar ook in andere districten van de politieregio Gelderland-Midden wordt regelmatig aandacht besteed aan fietsverlichting.