Gemeente Son en Breugel


Gentiaanlaan
04-11-2002

In de week van 21 oktober zijn de werkzaamheden zo ver gevorderd dat het wegvak tussen de rotonde Europalaan/Afrikalaan en de Rooiseweg weer open is gesteld voor het verkeer. De noodvoorziening aan de Simonszandlaan is daarmee komen te vervallen. Het gedeelte vanaf de rotonde Europalaan/Afrikalaan en de rotonde Australiëlaan zal naar verwachting nog in de week van 4 november opengaan en anders een week later.

Beide weggedeelten moeten nog wel voorzien worden van een ZSA-laag. (Zeer Stil Asfalt). Wegens de slechte weersomstandigheden zullen die werkzaamheden pas na de komende winter worden uitgevoerd.

Het college realiseert zich dat momenteel de akoestische maatregelen (wallen en scherm) nog niet zijn aangebracht. Ook de verkeerslichten bij de fietsoversteek zullen pas later worden aangebracht. Gelet op het beperkt aantal motorvoertuigen dat komende maanden van deze weg gebruik zal maken (maximaal 4.000 per etmaal) acht het college dat geen onoverkomelijke zaak. De verkeersaantallen zullen door middel van tellers op de weg worden geregistreerd. Mocht blijken dat het aantal van 4.000 ernstig wordt overschreden, zullen passende maatregelen worden genomen.