Ingezonden persbericht

U ontvangt dit bericht van de FNV Berichtenservice. Meer informatie kunt u vinden op http://organisatie.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/10790/pageId/10243/instanceId/10792/itemId/6649/

Sociaal plan bij fusie verpleeghuizen in oosten Friesland

ABVAKABO FNV heeft overeenstemming bereikt met de directies van verpleeghuis Stellinghaven te Oosterwolde en van het verpleeg- en reactiveringscentrum Bertilla te Drachten over een sociaal plan voor de ruim 500 werknemers. Dit in het kader van de fusie van de beide instellingen. Regiobestuurder Jan Vos is tevreden met het bereikte resultaat.

De werknemers treden met ingang van 1 januari 2003 in dienst van de nieuwe gefuseerde instellingen waarvan de naam thans nog niet bekend is gemaakt. Het sociaal plan regelt de overgang van de ruim 500 werknemers. Het sociaal plan bevat een werkgelegenheidsgarantie en voor een aantal werknemers een zorgvuldige herplaatsingprocedure. Voorts is een salaris (uitloop) garantie overeengekomen. De werknemers behouden hun individuele rechtspositieregeling. ABVAKABO FNV is tevreden met dit resultaat. De leden hebben ingestemd. Volgens ABVAKABO FNV is de continuïteit van de instellingen gegarandeerd.

Door de fusie zijn de instellingen in staat op adequate wijze in te spelen op de te verwachten vraag naar zorg, tussen 2000 en 2010 zal er een toename zijn van 75+ ers met 17%.

De vraag naar zorg zal door de maatschappelijke ontwikkelingen wijzigen, steeds meer mensen willen zo lang mogelijk in de thuissituatie verpleegd en verzorgd worden. Het antwoord zal onder meer gezocht moeten worden in de ontwikkeling van kleinschalige en beschutte woon-zorgcombinaties in de dorpen c.q. de oorspronkelijke woonomgeving van de ouderen in het oosten van Friesland. De ontwikkeling van dit regionaal zorgconcern is een eerste stap in deze richting. Deze visie dwingt tot schaalvergroting, waarbij het als uitdaging gezien moet worden om de kleinschaligheid te behouden.

Nadere informatie:

Jan R. Vos, regiobestuurder ABVAKABO FNV

Tel: 050-3631800(W), 06-51218413(M)