Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-11-2002 Heerlen; proces-verbaal (RKey; 16.30 u) Maandag, 4 november 2002

District Heerlen

Heerlen; proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27-jarige vrouw uit Heerlen. Die wordt verdacht van oplichting / verduistering. De verdachte werd afgelopen woensdag, 30 oktober jl. aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht geld van haar bankrekening te hebben uitgegeven welke per abuis op haar bankrekening was gestort, geld wat dus niet van haar was / voor haar was bedoeld, hetgeen zij redelijkerwijs had kunnen weten. Daarbij gaat het namelijk om forse bedragen / subsidiegelden (totaal ruim driehonderdduizend Euro) van een Nederlandse gemeente die bestemd waren voor een sociale stichting in die streek. Het geld gaf de verdachte ondermeer uit aan uitgaan, aan cosmetische artikelen, kleding, aan reizen naar Engeland en Amerika, aan electronische apparatuur en aan sieraden. De fraude kwam aan het licht doordat bij de bankinstelling deze geldtransacties waren opgevallen en met de gemeente contact werd opgenomen. De betreffende gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting / verduistering.

De Heerlense kreeg een drietal maanden lang (juni t/m augustus dit jaar), van een gemeente iedere maand per vergissing zon honderdduizend Euro op haar bankrekening gestort. Daarbij gaat het om subsidiegelden voor een sociale stichting stichting in die streek. De vergissing ontstond vermoedelijk bij een wijziging van het bankrekeningnummer waarop deze subsidiegelden moesten worden gestort. Daarmee is een fout ontstaan waarbij per abuis de Heerlense het geld dan ook op haar bankrekening kreeg.
Een deel van de aangeschafte goederen (electronische apparatuur, maar ook geld) werd bij een familielid van de verdachte aangetroffen, en in beslag genomen. Ook deze verdachte werd vorige week aangehouden. Tegen het familielid maakt de politie proces verbaal op terzake verdenking van heling. Beide verdachten, die een bekentenis hebben afgelegd, zijn inmiddels na onderzoeksverhoor in vrijheid gesteld.