Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA bezorgd over subsidie opvanghuis ex-gedetineerden Exodus

Het CDA heeft naar aanleiding van het artikel Onzekerheid over subsidie voor nieuwe opvang ex-gedetineerden in het Rotterdams dagblad van 4 november schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en wethouders.

Stichting Exodus helpt ex-gedetineerden vanuit haar christelijke achtergrond, om een nieuw leven op te bouwen waarin criminaliteit geen kans meer krijgt. De stichting is een vrijwilligersorganisatie die afhankelijk is van subsidie van de overheid, giften van kerken en ondersteuning door het gevangeniswezen. De gemeente Rotterdam heeft subsidie toegezegd, maar het geld dat het ministerie van Justitie normaal bijdraagt is voor 2003 niet zeker.

Het CDA vindt het belangrijk dat er opvang is voor ex-gedetineerden in Rotterdam. Fractievoorzitter Leonard Geluk vraagt het college bij het Ministerie van Justitie aan te dringen op continuering van de subsidie aan Stichting Exodus.

Geluk stelde het college de volgende vragen:


1. Heeft u kennis genomen van het artikel Onzekerheid over subsidie voor nieuwe opvang ex-gedetineerden in het Rotterdams Dagblad van heden, 4 november 2002?






2. Acht u het, met de CDA-fractie, onwenselijk en in strijd met de veiligheidsdoelstellingen van het demissionaire kabinet en het College als opvang voor ex-gedetineerden uit Rotterdam zal verdwijnen?






3. Welke stappen zult u zetten om er bij de Minister van Justitie op aan te dringen om de subsidie aan de stichting Exodus voor het opvanghuis voor ex-gedetineerden te continueren?
Rotterdam, 4 november 2002

noot voor de redactie/