Vereniging FME-CWM

Collectieve energiecontracten voor lidbedrijven FME-CWM gesloten



Zoetermeer, 4 november 2002

Voor 450 lidbedrijven van de Vereniging FME-CWM zijn collectief nieuwe energiecontracten gesloten. Overeenstemming werd bereikt met EnergyXS voor de levering van ruim 430 miljoen kWh elektriciteit in 2003. De keuze voor deze energieleverancier is, naast de aantrekkelijke leveringsvoorwaarden, mede ingegeven door de garantie dat de deelnemers de eerste 50.000 kWh duurzame energie geleverd krijgen. Daarnaast kunnen ook werknemers van de deelnemende bedrijven voordeel halen uit het collectieve contract. Bij een overstap naar groene energie kunnen zij rekenen op een interessante jaarlijkse korting. Voor de levering van 50 miljoen m3 gas werd voor 30 FME-CWM-lidbedrijven, evenals vorig jaar, een contract gesloten met RWE Gas.

Voor de organisatie van de collectieve energie-inkoop heeft FME-CWM de Stichting Energie Inkoop Metalektro (STENIM) opgericht. Op de speciale website van STENIM worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Door de bundeling van de gezamenlijke energiebehoeften profiteren de deelnemers van STENIM op een relatief eenvoudige manier van de vrije markt.

Bij de Vereniging FME-CWM zijn 3.000 ondernemingen aangesloten uit de metaal-, kunststof-, elektronica- en elektrotechnische industrie en aanverwante sectoren.

Noot voor de redactie (