Ingezonden persbericht


Nokia breidt zijn ITM-aanbod uit en verlaagt de instapkosten met uiterst efficiënte oplossingen

Nieuwe platformen met multi-homing capaciteiten maken een voordelige optimalisering van de netwerkinfrastructuur mogelijk en minimaliseren de downtime

Leidschendam, 4 november 2002 Nokia (NYSE: NOK) kondigt vandaag zijn nieuwe gamma Nokia BIG-IP 1000, 2400, 5100 en 5110 applicatieswitches aan. Met de invoering van deze vier nieuwe platformen verruimt Nokia zijn aanbod van producten voor ITM (Internet Traffic Management - beheer van het Internetverkeer). Nokia verlaagt hiermee de instapkosten voor nieuwe klanten en maakt de platformen nog krachtiger in het voordeel van de beschikbaarheid en de schaalbaarheid. Nokia stelt ook de BIG-IP Link Controller 1000 voor, een oplossing voor hoge beschikbaarheid die veelvoudige Internetverbindingen en dus een permanente connectiviteit mogelijk maakt. De Link Controller werkt transparant en vereist geen aanpassing van het VPN of het beveiligingsbeleid. De Link Controller 1000 versnelt de connectiviteit en spaart kosten door de gebruikers via de snelste of voordeligste links te leiden. Dankzij deze uitbreiding van de ITM-productlijn heeft Nokia oplossingen voor alle behoeften van ondernemingen, service providers en e-businesses inzake het verkeersbeheer van enkelvoudige sites, veelvoudige sites en multi-homing.

De uitbreiding van de ITM-productlijn van Nokia met de BIG-IP 1000, 2400, 5100 en 5110 applicatieswitches en de BIG-IP Link Controller 1000 is te danken aan de samenwerking met F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), de toonaangevende leverancier van oplossingen voor Application Traffic Management. Alle vier platformen gebruiken de nieuwe softwareversie 4.5. Ze kunnen het volledige IP-verkeer van de klant verwerken, met inbegrip van mobiele toepassingen, en elk type van IP-inhoud inspecteren, onderscheppen, transformeren en sturen. De nieuwe softwareversie 4.5 omvat een interessante nieuwe functie voor het spiegelen van het verkeer op alle poorten. Deze zeer krachtige functie geeft de BIG-IP applicatieswitch de mogelijkheid om veelvoudige IDS-sensors te schalen en dus de algemene beveiliging van een hoge-snelheidsnetwerk te verbeteren. Softwareversie 4.5 is volledig compatibel met de huidige platformen en kan door Nokia klanten met een onderhoudscontract gedownload worden.

De vier nieuwe BIG-IP platformen van Nokia voor ITM en de Nokia Link Controller 1000 zijn een belangrijke uitbreiding van ons aanbod. Wij kunnen nu een 'one stop shop' aanbieden met goed geïntegreerde, veilige en uiterst voordelige oplossingen voor verkeersbeheer," zegt Scott Blaine, General Manager van Nokia Internet Communications. "De ITM-producten van Nokia omvatten oplossingen voor vrijwel alle traffic-behoeften. Ze bieden de klanten een waaier van veilige, flexibele en gemakkelijk te beheren opties voor de optimalisering van de prestaties van kritieke toepassingen."

Nokia BIG-IP 1000, 2400, 5100 en 5110
De verhouding prijs/prestatie van de BIG-IP 1000 is toonaangevend voor de sector. De BIG-IP 1000 voorziet met acht Ethernetpoorten in de basisbehoeften inzake ITM van ondernemingen en service providers. De klanten kunnen op basis van flexibele bedrijfsregels Layer 4- en Layer 7-verkeer switchen. De BIG-IP 2400 werkt met een nieuwe ASIC, levert hogere Layer 4-prestaties en optimaliseert het Layer 7-verkeer - dit is het eerste ITM-product van Nokia met deze capaciteiten. De BIG-IP is speciaal ontwikkeld voor de hoge eisen van mobiele toepassingen en Webdiensten. Het is de snelste Layer 7-processor van de sector. Hij maakt een deep packet-inspectie mogelijk van zowel HTTP- als TCP-verkeer. De BIG-IP 5510 heeft een even hoog verwerkingsvermogen en breidt de aanwezigheid van Nokia uit naar de copper gigabit-markt.

Nokia BIG-IP Link Controller 1000
Organisaties die hun kosten willen beperken door hun bestaande infrastructuur te optimaliseren, gebruiken het Internet om toepassingen op ondernemingsniveau te leveren. Voor een betere beschikbaarheid werken ze vaak met veelvoudige koppelingen met het openbare netwerk. Border Gateway Protocol (BGP) router-oplossingen zijn echter duur en moeilijk te implementeren, terwijl ze het beheer van veelvoudige koppelingen overdreven ingewikkeld maken. De Nokia BIG-IP Link Controller 1000 lost dergelijke problemen op door prestaties van het inkomende en uitgaande verkeer te beheren en te optimaliseren, de schaalbaarheid en doorvoersnelheid te verhogen en het rendement van de investering in connectiviteit te maximaliseren. De oplossing levert een globale ISP- en route-selectie en elimineert alle toepassingsbarrières en hoge kosten van multi-homing via een BGP router. Deze capaciteit verruimt Nokia s ITM-oplossing voor het traffic-beheer van enkelvoudige en veelvoudige-sites naar de optimalisering van de routing en beschikbaarheid (multi-homing traffic-beheer). Dat alles dankzij een voordelig platform voor traffic-beheer op instapniveau.

Als toonaangevend leverancier van producten voor het beheer van het applicatieverkeer ten behoeve van ondernemingen, beseffen wij hoe belangrijk het is dat wij geïntegreerde oplossingen leveren die de bedrijfsdata beveiligen en de prestaties van de toepassingen maximaliseren," zegt Tom Pettigrew, Vice-President Channel and OEM Sales. Deze nieuwe vorderingen in ITM bouwen verder op de inherente synergie van de samenwerking tussen Nokia en F5. Ze geven de klanten toegang tot een ongeëvenaarde competentie op het vlak van de beveiliging en de optimalisering van toepassingen voor ondernemingen, webdiensten en mobiel verkeer."

De Nokia BIG-IP platformen voor ITM zijn gemakkelijker te gebruiken en te beheren dankzij hun integratie met Nokia Horizon Manager (NHM). NMH is specifiek ontworpen voor een veilige en snelle inzet van de oplossingen van Nokia. Hij werkt samen met Nokia BIG-IP en levert een gecentraliseerd systeembeheer voor een veilige installatie, upgrade en onderhoud van het systeem en een drastische vermindering van de totale eigendomskosten. De invoering van deze nieuwe producten versterkt de positie van Nokia als unieke bron van veilige, betrouwbare en beheerbare oplossingen voor netwerkbeveiliging. De huidige ITM-productlijn van Nokia omvat de Nokia BIG-IP FireGuard 520 toepassing, de Nokia BIG-IP HA+ 540 toepassing, de Nokia BIG-IP 2000 en 5000 applicatieswitches en de Nokia 3-DNS Controller 520. De Nokia BIG-IP 1000, 2400, 5100 en 5110 zullen net als de Nokia BIG-IP Link Controller 1000 in december van dit jaar beschikbaar zijn in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Japan, en in het eerste kwartaal van 2003 in Pacific-Azië. Softwareversie 4.5 van Nokia BIG-IP zal in december van dit jaar wereldwijd beschikbaar zijn. Nokia Horizon Manager voor ITM-oplossingen zal in januari 2003 beschikbaar zijn.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com