Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 12

3-11-02
Tim Struijs sluit rallyseizoen met af als derde algemeen, snelste groep N en sprinter.

Met het behaalde resultaat van de Conrad Twente rallysprint, die zondag 3 november in de omge-ving van het Overijsselse Hengelo wed verreden, sloten Tim Struijs en navigator Bert Busch het seizoen voor het Informatique Rallyteam eervol af. Zij kwamen als derde aan de finish en waren de snelste in een groep N wagen. Onder de deelnemers die naar Hengelo kwamen om punten voor het kampioenschap te halen, waren zij met hun Mitsubishi Lancer Evo6 tevens de snelsten en konden 75 punten aan hun lijst toevoegen.

Van de vijf geplande klassementsproeven die de organisatie oorspronkelijk voor de sprinters ge-pland had, werd er één geannuleerd en één grotendeels ingekort wegens de slechte staat waarin het onverharde gedeelte van die proef zich bevond. Slechts een zeer kort stukje onverhard restte en daar reden de meeste equipes met groot ontzag overheen omdat het door de regen van de voor-gaande nacht spekglad was. De Evo van Struijs was deze rally de enige wagen die ingezet was door het Informatique Rallyteam. En met succes. Dankzij een goede bandenkeuze en de perfecte wegligging die de wagen had reden ze meteen een tweede tijd met 10 seconde voorsprong op de Duitser Armin Holz. De tweede keer industrieterrein zaten ze ¾ ronde op de bumper van een N3 wagen en verloren redelijk wat tijd, waarmee ze misschien zelfs een tweede plaats hadden kunnen behalen. Omdat het halen van een resultaat voor het team van groot belang was voor hun plaats in het Rallysprint kampioenschap werden vooral de laatste twee proeven op "uitrijden" gereden. Een prima eindresultaat voor een equipe die vorig jaar nog in een Mitsubishi reed. "We hadden voor dubbel- en achter enkel gesneden intermediates gestoken en met de dempers van Ronald Leemans ligt de Evo stabieler. Hij heeft nu minder onderstuur en duikt niet zo bij het aanremmen. Ronald weet het wel nog niet maar ik geloof dat ik ze gewoon maar houd," grapte Tim naderhand tijdens de prijsuitreiking. De equipe werd daar als derde algemeen, en snelste groep N gehuldigd. Wilco Wolters won de rally (Ford Sierra Cosworth A8) ondanks een uitstapje in een greppel. De Duitser Armin Holz (VW Golf Kitcar, A7) werd tweede met 47 seconden ach-terstand. Struijs derde op 53 seconden. Gevolgd door Nibbelke (Ford Sierra) en Van Eldik (Sub-aru WRX). Dit was dan de afsluiting van een zeer succesvol jaar voor het Informatique Rallyteam uit Ber-kel en Rodenrijs. Theo van den Berg en Etiënne Struijs werden Sprint- en F2 kampioen 2002. Ronald Leemans en Remco van Overdijk 2e algemeen en Kampioen groep N in het Nationaal Nederlands Rallykampioenschap 2002 en na dit weekeind hebben ook Tim Struijs en Bert Busch zich binnen het sprintkampioenschap geklasseerd; 3e algemeen Kampioen groep N 2002.

1 102 Wilco Wolters (NL) / Mark Hemel (NL) 28:23 Ford Sierra Cosworth (A8) 2 101 Armin Holz (D) / Guido Imhoff (D) + 0:47 Volkswagen Golf Kitcar (A7) 3 103 Tim Struijs (NL) / Bert Busch (NL) + 0:53 Mitsubishi Lancer EVO 6 (N4) 4 104 Ivo Nibbelke (NL) / Harold Mosman (NL) + 0:58 Ford Sierra Cosworth (A8)

P.a. Foto Gefo Erensteinerstr 1, 6463 XM Kerkrade 045-5451380 mail: info@informatique.nl of info@gefo.nl, Website: www.rally2000.nl