Fontys


maandag 4 november 2002

Pabo-studenten maken website voor kinderafdeling ziekenhuis Twee studenten van Fontys Pabo Limburg maakten voor de Stichting Ziekenhuizen Noord-Limburg (SZNL) een website voor de kinderafdeling. Met het thema Kinderen in het ziekenhuis wilden ze aan een realistisch onderwerp werken, waarin de praktijk ook echt iets mee gedaan kan worden.

Zygia van Meel en Sanne Hoezen zijn als pabo-studenten erg begaan met de pedagogische kant van het kind. Vandaar dat ze de opdracht Ontwerp een website hebben aangepakt met het oog op het kind en wat het kan verwachten als het in de vreemde en soms verwarrende wereld van het ziekenhuis terechtkomt. Niet alleen ervaringen vanuit vorige stages, maar ook die Zygia en Sanne als kind in het ziekenhuis opdeden, inspireerden hen tot dit onderwerp.

De informatie op de site www.sznl.nl is vooral bedoeld voor de ouders van kinderen die in het ziekenhuis liggen of worden opgenomen. Ook voor andere geĂŻnteresseerden, zoals ouders en kinderen die al een opname achter de rug hebben, is het vaak goed om nog eens terug te kijken. Verder is de informatie geschikt om te gebruiken als onderwerp in het basisonderwijs. Kinderen die in het ziekenhuis hebben gelegen kunnen zo de informatie gebruiken om in een spreekbeurt aan hun medeklasgenoten duidelijk te maken wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke medische ingreep bij hen is toegepast. Want behalve veel fotos en informatie over de kinderafdeling is er bijvoorbeeld ook de voorbereiding voor een operatie te bekijken.