Gemeente Baarn

Herfstwandeling Baarnse basisscholen.

04-11-2002

Van 4 tot en met 19 november 2002 organiseert de Jeugd Milieu Bescherming in samenwerking met het Natuur en MilieuCentrum Baarn weer de jaarlijkse herfstwandelingen voor de bovenbouw van de Baarnse basisscholen. De wandeling, die gehouden wordt in het bosgebied rond de Zevenlindencamping, is de eerste van een serie van 3. Het startpunt is het gebouwtje van SBB aan de Zevenlindenweg.

Het bos in de herfst, de veranderingen en het centrale thema paddestoelen geven veel mogelijkheden voor een interessante tocht door het bos. Aan de hand van een boekje met opdrachten gaan de leerlingen in kleine groepjes, begeleid door ouders , de wandeling maken. Na ongeveer een uur zijn ze dan weer terug in het voorlichtings - centrum van Staats Bosbeheer. Hier worden nog aanvullende opdrachten uitgevoerd tot de hele groep weer compleet is. De vrijwilligers van de JMB ontvangen de groepen, zetten de kinderen aan het werk met opdrachten en coördineren de wandeling.
Ook in de winter en in het voorjaar wordt dezelfde route door het bos gelopen. Zo wordt duidelijk dat er veel te zien is en dat er in elk jaargetijde veranderingen zijn waar te nemen.