Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

Home > Info&Service

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld, 'Opsporing Verzocht' - de kijkersvragen Publicatiedatum: 04-11-2002

De gewapende overval, die op 2 augustus jongstleden werd gepleegd op een MacDonalds filiaal aan de Zelderseweg in Terschuur, zal vanavond worden gereconstrueerd in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'. Zoals te doen gebruikelijk zullen daarbij een aantal vragen aan de kijkers worden voorgelegd en zal een reactietelefoonnummer genoemd worden.

Naast de reconstructie zullen beelden vanuit het restaurant getoond worden, waarop twee verdachten te zien zijn. Daarnaast zal uitgebreid op hun signalement worden ingegaan.

Vragen

1. De verdachten zijn via de A30 weggevlucht op een motorscooter. Wie weet waar deze motorscooter nu is of kent u wellicht de eigenaar van dit voertuig?

2. Wie heeft die ochtend de motorscooter met nota bene drie personen erop zien rijden, nadat vanaf de A30 de Otelaarseweg en de Kallenbroekerweg zijn gevolgd, kennelijk om Barneveld in te rijden?
3. Zijn er vrachtwagenchauffeurs of andere getuigen, die vanaf de parkeerplaats van 'De Goudreinet' bijzonderheden hebben gezien, die te maken kunnen hebben met de overval?

4. Wil de - op haar eigen verzoek anoniem gebleven - vrouw, die eerder contact met de politie over de overval heeft gehad, opnieuw contact met de recherche opnemen?

Mensen kunnen tijdens en na de uitzending bellen met het telefoonnummer 0800 - 6101. Zij krijgen dan contact met rechercheurs uit Barneveld, die alle informatie zullen noteren en bij het onderzoek betrekken. 'Opsporing Verzocht' wordt vanavond, maandag 4 november uitgezonden op Nederland 1 om 18.58 en 21.57 uur. Dinsdagochtend 5 november wordt het programma om 12.22 uur op Nederland nogmaals uitgezonden.

Bij zeer ernstige incidenten kan de inhoud van het programma tot vlak voor de uitzending nog worden gewijzigd.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
district West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
telefoon: 0318 - 688221

---


- einde berichten -