Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 4 november 2002

* JEUGDIGE PIZZABEZORGER BEROOFD
VLAARDINGEN - Zondagavond kort na half tien werd in een flatgebouw aan de Koninginnelaan een zestienjarige pizzabezorger uit Vlaardingen door twee ongeveer evenoude knapen beroofd. Het slachtoffer werd, toen hij op de negende etage een bestelling wilde afleveren, door het tweetal ingesloten en bedreigd met een honkbalknuppel. Vervolgens moest hij z'n pizza afgeven en werden z'n zakken doorzocht. Daarbij werden hem de sleutels van z'n brommer en een portemonnee, waarin een onbekend geldbedrag en enkele pasjes, afgenomen.


* VERSTEKELING NA ZWEMPARTIJ AANGEHOUDEN
Zondagmiddag kort na vier uur ontdekte de kapitein van een zeeschip bij het binnenvaren van de Eemhaven twee verstekelingen aan boord, waarvan er één bij ontdekking overboord sprong en wegzwom. De andere verstekeling kon aan boord worden aangehouden. Personeel van de Zeehavenpolitie trof de overboord gesprongen verstekeling enige tijd later drijfnat en licht onderkoeld aan op een haventerrein aan de Den Hamweg. De beide verstekelingen (21 en 23 jaar) waren in de Marokkaanse haven Agadir aan boord van het zeeschip gegaan en hadden zich daar in een reddingsboot gedurende de reis verstopt. Het tweetal werd maandagmorgen vroeg weer aan boord van het zeeschip teruggebracht, omdat het schip weer richting Marokko zal varen.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN; VUURWAPENS EN VERDOVENDE

MIDDELEN IN BESLAG GENOMEN
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zondagmiddag omstreeks half één in een woning in de Disselstraat een 26-jarige man uit Rotterdam aan. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van z'n 19-jarige Rotterdamse partner. Zaterdagavond had de man de vrouw diverse keren geslagen en geschopt. Tijdens een onderzoek in de woning en in een schuur werden door de politiemensen twee vuurwapens en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* HOND MET MES NEERGESTOKEN
SCHIEDAM - Maandagmorgen rond twee uur stelde politiepersoneel van het district Schiedam, na een melding over een open deur in de Min. Donkerstraat, daar een onderzoek in. Bij de woning stond een dierenambulance, met daarin een hond, die een dierenarts even tevoren had laten inslapen. De hond bleek een steekwond in de borststreek te hebben opgelopen en had zoveel bloed verloren dat het dier door de dierenarts uit z'n lijden moest worden verlost. Een echtpaar in de Min. Donkerstraat, eigenaar van de hond, verklaarde dat zij hun beide honden meestal 's avonds laat uitlaten, zodat de dieren dan onaangelijnd op een grasveld bij hun woning kunnen rennen. Zo ook zondag na middernacht. Eén van de honden was daarbij onaangelijnd en blafte een onbekende man aan, die een mes trok en daarmee de hond neerstak. Na z'n daad rende man weg in de richting van de Burgemeester Van Haarenlaan. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek naar de ernstige dierenmishandeling in.


* MAN ERNSTIG TOEGETAKELD MET BIERGLAS
Zondagmorgen rond kwart voor twee werd een 39-jarige Rotterdammer zonder enige aanleiding bij het verlaten van een café aan de Hillevliet door een nog onbekende man flink toegetakeld met een bierglas. Het slachtoffer kreeg het bierglas in z'n gezicht gedrukt, liep daarbij diverse snijwonden boven en onder z'n oog op en moest voor behandeling door GGD-personeel naar het Medisch Centrum Rijnmond-Zuid, locatie Zuiderziekenhuis worden vervoerd.


* VROUW SLAAT BEROVERS VAN ZICH AF
Zondagavond kort na middernacht werd op de Slinge een 49-jarige vrouw uit Rotterdam door twee onbekende mannen onder bedreiging van een mes beroofd van haar portemonnee. De vrouw, die op weg was naar huis, werd plotseling door het tweetal onder bedreiging van een mes gesommeerd haar portemonnee af te geven. Nadat ze haar portemonnee afgaf, sloeg ze echter met haar paraplu de belagers van zich af. Hierop namen beide mannen, zonder portemonnee, de benen.