Siemens

Persbericht

SBT 0210.363 nl

Zoetermeer, vrijdag 1 november 2002

Siemens maakt water weer legionella-veilig

Siemens Building Technologies heeft om het legionellagevaar in gebouwen te voorkomen haar installaties uitgerust met een automatisch preventiesysteem. Door zogenaamde thermische desinfectie en een periodieke rapportage wordt de kwaliteit van het water in leidingen doorlopend gewaarborgd.

De legionellabacterie duikt steeds weer ergens op. Onlangs nog in Engeland en Japan, maar ook in Nederland. Om dit gevaar uit weg te nemen, heeft het bedrijf oplossingen ontwikkeld die zijn toe te passen in bestaande en nieuwe gebouweninstallaties. Siemens doet dit door zogenaamde thermische desinfectie in collectieve leidingwaterinstallaties. Dit zijn installaties in bijvoorbeeld zwembaden, kantoorgebouwen, scholen, campings en horecagelegenheden.

De legionellabacterie groeit tussen de 20 en de 50°C,waarbij een temperatuur rond de 35°C de meest optimale omstandigheid voor de bacterie is. Stilstaand water vergroot het risico. Er zijn diverse mogelijkheden om te zorgen dat de bacterie in een leidingwaterinstallatie geen kans meer krijgt. Eén ervan is thermische desinfectie. Bij thermische desinfectie worden de leidingen door het spoelen met verhoogde water- temperatuurperiodiek gedesinfecteerd. Deze methode is echter arbeidsintensief en brengt het risico met zich mee dat het vergeten wordt. Een automatische methode is veel efficiënter.

Siemens heeft in haar systemen deze automatische methode opgenomen zodat de legionellabacterie geen kans meer heeft. Eigenaren van collectieve waterleidinginstallaties kunnen hun installaties laten uitrusten met klimaatsystemen en het legionellagevaar uitsluiten. Bovendien kunnen zij in een wekelijkse rapportage aantonen dat het water in hun leidingwaterinstallaties dankzij de automatische thermische desinfectie veilig is.

Siemens Building Technologies is leverancier van producten, systemen en oplossingen op het gebied van persoons- en objectbeveiliging, gebouwautomatisering en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies B.V., afdeling Persvoorlichting, Bernard H. Bos, Tel: (070) 333 2325, e-mail: bernard.bos@siemens.nl

Afdeling Marketing Communications,
Ellen van Vliet, tel: (070) 333 7917.
De digitale tekst van dit persbericht en/of digitaal fotomateriaal kunt u aanvragen via e-mail: Vlietvae@nl.sibt.com

©Siemens Nederland N.V. 2002 Get a bit more.Siemens.