FNV

FNV is machtsspel in Kamer van Koophandel zat

Op deze manier is het voor, met name de FNV vertegenwoordigers volstrekt onmogelijk goed te kunnen functioneren en hebben daarom al hun werkzaamheden in de Kamer opgeschort.

Na overleg van de FNV met de voorzitters van MKB Zeeland en BZW Zeeland was men het er over eens dat men elkaars kandidaten voor commissies en dagelijks bestuur, niet de maat zouden nemen omdat dat geen recht doet aan de eigen verantwoordelijkheid van hun organisaties. Ondanks alle goede bedoelingen is nu gebleken dat het bestuur van MKB Zeeland geen grip heeft op hun eigen vertegenwoordigers.

Vrijdag jl. heeft de voorzitter van de Kamer, door de gekozen procedure bij het kiezen van een werknemersvertegenwoordiger in de ontstane vacature in het DB, er aan bijgedragen dat voor de FNV de emmer is overgelopen. Duidelijk is dat, door de verandering van het bestuursreglement in december vorig jaar, dit machtsspel te voorzien was. Uit de stemverhoudingen is gebleken dat de MKB vertegenwoordigers zich niets hebben aangetrokken van wat met hun bestuursvoorzitter was afgesproken, namelijk de kandidaat van de FNV niets in de weg te leggen en daarmee medeverantwoordelijk is aan de ontstane situatie. Dit alles heeft geleid tot het opstappen en opschorten van alle werkzaamheden door de AB-leden van de FNV en de Unie mhp. Helaas is het CNV blijven zitten.

Jaki Breen, Regiobestuurder
FNV Regiowerk Zuidwest Nederland
T. 0164 21 72 22
E. jaki.breen@vc.fnv.nl