FINANCIAL PLAZA

Extreme kiest Financial Plaza voor ontwikkeling betaalkaart

Extreme Plastic kiest Financial Plaza voor ontwikkeling jeugd-betaalkaart

Eerste grote order voor financial plaza

Amsterdam, 31 october 2002 - Financial Plaza, ontwikkelaar van bancaire oplossingen voor betalingsverkeer, heeft een grote internationale opdracht verkregen van Extreme Plastic Corporation. Dit Amerikaanse bedrijf gaat met behulp van het financieel-logistiek systeem van Financial Plaza 'prepaid' betaalkaarten voor de jeugd uitgeven, gebruikmakend van internationale credit card-netwerken. Volgens Sheila Corvino, directeur van Extreme Plastic is het software-platform van Financial Plaza bij uitstek geschikt voor het veilig en kostenefficiënt faciliteren van betalingen. Dankzij Financial Plaza zijn wij nu in staat deze omvangrijke doelgroep te ontsluiten. Extreme Plastic verwacht het product binnenkort te introduceren in Azie, en vervolgens in Europa.

Volgens Theo Kooijman, directeur Business Development bij Financial Plaza, is de software naast financiële instellingen ook interessant voor andere marktsegmenten. 'Ons systeem helpt bedrijven bancaire functies te vervullen en elektronisch geld te beheren, conform onder andere de nieuwe Wet Toezicht Kredietwezen. Het is met name geschikt voor 'internet-communities' en bedrijven die een elektronische één-op-één relatie met hun klanten, abonnees of leden willen aangaan. Het verlaagt de kosten van betaaltransacties fors, waardoor bijvoorbeeld ook micro-betalingen mogelijk worden. Gezien het toenemende vertrouwen in het afhandelen van financiële zaken via internet, voorzie ik vele interessante toepassingen.'

Financial Plaza
Financial Plaza (www.financial-plaza.nl) is in 1999 opgericht om efficiënter betalingsverkeer via onder andere het internet mogelijk te maken. De drie oprichters zijn afkomstig uit de financiële wereld. Op basis van hun ervaringen en visie is het financieel-logistieke platform 'C-Banking' opgebouwd, waarin financiële diensten en afhandeling door en aansluitingen met de traditionele financiële transactiesystemen ter beschikking worden gesteld. Het resultaat is een systeem dat bedrijven helpt elektronisch geld te beheren conform de Wet Toezicht Kredietwezen, bancaire functies te vervullen en relaties met klanten, abonnees en leden te onderhouden.