Ingezonden persbericht

PERBSBERICHT

Hilversum, 5 november 2002

Aan de redactie onderwijs
Aan de redactie maatschappij/samenleving/welzijn
Aan de redactie kunst en cultuur

Onderwijspersoneel basis- en speciaal onderwijs ontvangt Nationale kerstkado

Op dinsdagmiddag 5 november 2002 heeft de Stichting Het Nationale Kerstkado bekend gemaakt dat het onderwijspersoneel in het basisonderwijs en speciaal onderwijs (primair onderwijs) dit jaar Het Nationale Kerstkado ontvangt. In het TROS-gebouw reikte Daphne Deckers (tevens ambassadeur van de SponsorBingo Loterij) Het Nationale Kerstkado symbolisch uit aan demissionair minister Maria van der Hoeven en een aantal leerkrachten uit de beroepsgroep.

Het Nationale Kerstkado is een initiatief van de TROS, SponsorBingoloterij en Joop van den Ende Theaterproducties. Samen hebben zij de Stichting het Nationale Kerstkado opgericht. Deze stichting kiest elk jaar een groep die waardering en respect verdient, in een maatschappij die sneller en onpersoonlijker is geworden. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat mensen zich inzetten voor de samenleving, zonder persoonlijk gewin. In 2000 kregen duizenden verpleegkundigen in de ziekenhuiszorg het cadeau, vorig jaar waren dat politie en brandweer. Dit jaar is de keuze gevallen op het onderwijspersoneel uit het primair onderwijs (basis- en speciaal onderwijs), in totaal ongeveer 156.000 mensen die regelmatig in het nieuws komen vanwege hoge werkdruk en grote onderbezetting, maar die desondanks zich blijven inzetten voor goed onderwijs.

Het Nationale Kerstkado is behalve een symbolisch gebaar ook daadwerkelijk een cadeau. Het onderwijspersoneel krijgt ieder twee kaartjes voor een musical van Joop van den Ende Theaterproducties. Een bescheiden compliment als dank voor wat de leraren in het basis- en speciaal onderwijs aan onze samenleving bijdragen. Het bestuur van de Stichting Het Nationale Kerstkado wordt gevormd door Karel van Doodewaerd (tevens voorzitter TROS) en Joop van den Ende.

Voor nadere informatie:
Stichting Het Nationale Kerstkado, Marc van Hal, 035-6715201, 06-51532242

Foto's (Gentle Look):

- foto 1: Daphne Deckers en demissionair minister van OCW Maria van den Hoeve
- foto 2: Daphne Deckers, demissionair minister van OCW Maria van den Hoeve, leerkrachten van Basisschool Noordeinde (M. van Es, R. van de Berg), kinderen van Lorenz School te Hilversum
- foto 3: Karel van Doodewaerd (voorzitter NKK), Daphne Deckers, demissionair minister van OCW Maria van den Hoeve en Joop van de Ende (bestuurslid NKK)

--
Marc van Hal
Hoofd Communicatie TROS
Postbus 28450
1202 LL HILVERSUM
035-6715201 0651532242
marc.van.hal@tros.nl