Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.15 u) Dinsdag, 5 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Schandelerboord in Heerlen betrapte afgelopen maandagmiddag een 51-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van vleeswaren, snoepgoed en drank. De verdachte, die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijke gepleegd delict, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Brunssum; hardleers, auto in beslag genomen
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Prins Hendriklaan in Brunssum van een 24-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Brunssummer geen rijbewijs heeft. Nader onderzoek wees uit dat de man vorige maand bij een controle voor hetzelfde feit ook al eens was bekeurd. De politie nam de auto in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 31-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. De vrouw ontdekte afgelopen maandagmiddag dat onbekenden op de Saroleastraat in Heerlen haar gsm uit de tas hadden gestolen.

Heerlen / Schimmert; ingebroken
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hamerstraat in Heerlen. Inbrekers zijn die maandagavond door forcering van een raam de woning binnengedrongen en hebben de woning geheel doorzocht. Gestolen werden sieraden en geld (ongeveer 15 Euro). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in. Ook in een woning aan de Knolwei in Schimmert bleek afgelopen maandagavond te zijn ingebroken. Ook hier zijn de inbrekers middels forcering van een raampje de woning binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal precies is gestolen (wordt nog nagekeken) echter er zijn in ieder geval sieraden en geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag, de gehele dag en avond radarsnelheidscontroles gehouden op de Onze Lieve Vrouwestraat, de Koningsweg, Abtenlaan, Stationstraat en op de Holzstraat in Kerkrade. Totaal controleerde de politie 1.787 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 114 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km p/u.

Kerkrade; tegen gevel
Afgelopen maandag middag zag de politie op de Veldhofstraat in Kerkrade (Eygelshoven) een automobilist met hoge snelheid komen aanrijden en die geen autogordel droeg. Op de Haanraderstraat gaf de politie de automobilist een stopteken, teneinde hem aan een controle te onderwerpen. De automobilist negeerde het stopteken en reed met zijn auto snel verder. De politie die hem achterna reed zag hoe de automobilist op de Meuserstraat een andere auto trachtte in te halen, echter (door mogelijk de hoge snelheid) verloor deze de macht over het stuur en botste met de auto tegen de gevel van een pand aldaar (lichte gevelschade) en botste vervolgens tegen een lichtmast. Bleek dat de automobilist verdovende middelen (ruim twintig gram heroine) bij zich had die in beslag werden genomen. Na medische verzorging/behandeling in het Atriumziekenhuis werd de automobilist, een 31-jarige man uit Herzogenrath (D) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.