---

Ministerie van Defensie



---

foto:

Hr.Ms.Bloys van Treslong werkt aan goede doelen

05-11-2002

De bemanning van het stationsschip Hr.Ms.Bloys van Treslong heeft sinds het begin van dit jaar diverse activiteiten ontplooid die in het teken stonden van het goede doel. Zo heeft het in het Caribisch gebied gestationeerde fregat geld ingezameld voor stichtingen als "Barmhartige Samaritaan" en mankracht geleverd bij het vervoer van gehandicapten. Het geld inzamelen gebeurde op sportieve wijze; zo hebben bemanningsleden de afstand Den Helder tot Curaçao op de fiets afgelegd.

Eind oktober werd een geldbedrag van 6000 Antilliaanse guldens overgedragen aan de stichtingen SILOAM en "Barmhartige Samaritaan". Het geld werd bijeen gefietst door een sportief koppel: luitenant ter zee Van Loon, korporaal Hermans en korporaal Cetin hebben de afstand tussen Den Helder en Curaçao op de fiets afgelegd (ruim 9000 km). Op zee doen ze dit op de hometrainer en in de haven op de gewone fiets.

De stichting SILOAM vangt kinderen op die ernstig verwaarloosd, mishandeld, ziek of terminaal ziek zijn. De stichting Barmhartige Samaritaan probeert wat aan de thuissituaties te doen van de kinderen op Cuaracao zodat ze zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven bij de familie. Eind oktober is een delegatie onder leiding van de commandant, kapitein ter zee Heijboer, op bezoek geweest bij de stichting. Korporaal Hermans overhandigde symbolisch de cheque van 6000 Antilliaanse guldens. Voorts hebben de kinderen in het tehuis speelgoed ontvangen.

Eind oktober stond ook in het teken van Handjes op het strand. In tegenstelling tot de meeste goede doelen werd er nu geen geld, maar "mankracht" geleverd. Met de deelnemers en begeleiding van Villa Aminta (een dagverblijf voor geestelijk gehandicapten) werd koers gezet richting Playa Lagun. Daar aangekomen genoten de gehandicapten van zon, zee en strand. Tussen de bedrijven door zorgden de begeleiders ervoor dat het hen aan niets ontbrak. De begeleiders bestonden uit zowel bemanningsleden als gezinsleden van het op Curacao geplaatste "Bloys" personeel. (foto: Koninklijke Marine)